Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Bajgle z jajecznicą i boczkiem (przepis na 1 porcję)
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· bułka typu bajgiel
· 2-3 jajka
· 3- 4plastry boczku
· rukola
· 1łyżka masła
· oliwa truflowa (opcjonalnie)
· Sos z kaparami:
· śmietana + gęsty jogurt
· 1 łyżka majonezu
· 1 łyżeczka musztardy dijon
· 2 ząbki czosnku
· Kapary w zalewie octowej OLE!
· kilka kropel soku z cytryny
· sól, pieprz
Przygotowanie:
Bajgle (bułki) podpiekamy w piekarniku, aby były ciepłe. Na gorącą patelnię wykładamy partiami plastry bekonu. Smażymy z obu stron. Zdejmujemy z ognia. Na patelnię wrzucamy masło i rozbijamy jajka robiąc z nich jajecznicę (doprawiamy solą i pieprzem do smaku).
Śmietanę mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Każdą połówkę bajgla smarujemy sosem z kaparami, układamy rukolę, podsmażony boczek i jajecznicę. Polewamy oliwą truflową. Bajgle (w pełni przygotowane) można włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika, aby całe były delikatnie ciepłe.
Więcej: https://bit.ly/3v7eBxe
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)