Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Bolognese z suszonymi pomidorami OLE! w cieście francuskim
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 2 puszki krojonych pomidorów
· 2 ząbki czosnku
· 1 cebula
· 500g mielonego mięsa wołowego
· ½ pęczka posiekanej pietruszki
· 1 duża marchewka
· 1/3 słoika suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
· 1 jajko
· rulon ciasta francuskiego
· 20g startego żółtego sera
· czarnuszka lub czarny sezam do posypania
Cebulę podsmażamy na oleju lub maśle. Kiedy się zarumieni, dodajemy posiekany/wyciśnięty czosnek oraz startą na małych oczkach marchewkę.Dodajemy mięso i smażymy, aż zmieni kolor. Dodajemy pomidory z puszki. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 20 min, co jakiś czas mieszając.
Na koniec doprawiamy i dodajemy posiekaną pietruszkę oraz pokrojone suszone pomidory. Odstawiamy do ostygnięcia. Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na dwie równe części, na jednym płacie układamy nadzienie. Przykrywamy drugim płatem. Sklejamy brzegi za pomocą widelca. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem lub czarnuszką. Pieczemy w 180oC (piekarnik musi być dobrze rozgrzany) przez ok.30 min.
Więcej na: https://bit.ly/2UTYzGl
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)