Gospodarka » Żywność

PRZEPIS: Bolognese z suszonymi pomidorami OLE! w cieście francuskim

PRZEPIS: Bolognese z suszonymi pomidorami OLE! w cieście francuskim
Zobacz więcej zdjęć »
PRZEPIS: Bolognese z suszonymi pomidorami OLE! w cieście francuskim

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

·         2 puszki krojonych pomidorów

·         2 ząbki czosnku

·         1 cebula

·         500g mielonego mięsa wołowego

·         ½ pęczka posiekanej pietruszki

·         1 duża marchewka

·         1/3 słoika suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!

·         1 jajko

·         rulon ciasta francuskiego

·         20g startego żółtego sera

·         czarnuszka lub czarny sezam do posypania

Cebulę podsmażamy na oleju lub maśle. Kiedy się zarumieni, dodajemy posiekany/wyciśnięty czosnek oraz startą na małych oczkach marchewkę.Dodajemy mięso i smażymy, aż zmieni kolor. Dodajemy pomidory z puszki. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 20 min, co jakiś czas mieszając.
Na koniec doprawiamy i dodajemy posiekaną pietruszkę oraz pokrojone suszone pomidory. Odstawiamy do ostygnięcia. Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na dwie równe części, na jednym płacie układamy nadzienie. Przykrywamy drugim płatem. Sklejamy brzegi za pomocą widelca. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem lub czarnuszką. Pieczemy w 180oC (piekarnik musi być dobrze rozgrzany) przez ok.30 min.

Więcej na: https://bit.ly/2UTYzGl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »