Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Kurczak w winie z czosnkiem chilli w oleju OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 4 udka kurczaka
· 1 kieliszek czerwonego wina
· 1 ząbek czosnku
· rozmaryn
· świeże oregano
· ½ łyżeczki posiekanej ostrej papryczki – opcjonalnie (w wersji łagodnej pominąć)
· duża łyżka oleju
· ½ słoiczka czosnku z chilli w oleju OLE!
Udka myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Doprawiamy solą (ok. 1 łyżeczki) oraz pieprzem. Nacieramy czosnkiem oraz olejem. Odstawiamy na pół godziny. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem, dodajemy czosnek, oregano oraz rozmaryn. Naczynie przykrywamy folią i pieczemy ok. 30 minut w 200°C pod przykryciem, a następnie 15-20 minut bez folii. Kurczak powinien być złocisty.
Smacznego!
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)