Zdrowie » Uroda

Przepis na kulinarny sukces – czyli pyszne dania, których nie da się zepsuć!

Przepis na kulinarny sukces – czyli pyszne dania, których nie da się zepsuć!
Zobacz więcej zdjęć »
Sezon na większość warzyw, którymi raczyło nas lato, powoli dobiega końca. To dobry moment, aby zacząć wykorzystywać mrożone mieszanki. A co, jeśli powiemy Wam, że z gotowych dań prosto z zamrażarki możecie stworzyć wykwintny obiad?

Warzywa to ważny element żywienia człowieka na każdym etapie życia – zawierają mnóstwo składników odżywczych, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika. Dobrze jest więc uwzględnić je w codziennej diecie, oczywiście obok źródeł tłuszczu i białka, takich jak ryby. Blogerka Agata Jędraszczak z bloga Kuchnia Agaty pokazuje, jakie cuda stworzyć można przy użyciu dań FRoSTY. Poniżej znajdziecie przepisy na śniadanie i obiad, których przygotowanie nie zajmie Wam dłużej niż godzinę. I to łącznie!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

W śniadaniu siła!

Choć w biegu często nie mamy na nie czasu, jemy „w locie” albo kupujemy coś na mieście, to weekendy są świetną okazją, aby stworzyć śniadanie mistrzów, rozpieszczając kubki smakowe swoje i swoich bliskich. I wcale się przy tym nie narobić! Daniem idealnym będzie szakszuka. To danie pochodzące prawdopodobnie z Tunezji lub Jemenu, które składa się z pomidorów, papryki i cebuli przyprawionych kuminem, w których gotuje się jajka na patelni, święci teraz absolutne triumfy! Swoją wersję szakszuki pokazuje również Kuchnia Agaty – z toskańskimi Warzywami na patelnię od FRoSTY stanowi wyjątkowo udany zestaw.

Sprawdź przepis na YouTube FRoSTY!

 

Nudne obiady – spływajcie!

Jeśli usłyszymy, że na obiad będzie ryba, to prawie na pewno pomyślimy o zestawie: panierowany filet z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. I o ile jest to klasyk, który pewnie większości kojarzy się ze smakami dzieciństwa…tak czasem warto odmienić rybi los i zrobić ją w bardziej egzotycznym wydaniu. W wersji Kuchnia Agaty x FRoSTA, tradycyjny mintaj zostaje odczarowany frytkami z batatów i salsą z mango. Pycha! A w dodatku gotowa w 20 minut. Nic, tylko gotować!

To jeszcze nie koniec – mamy dla Was w sumie 10 filmów z przepisami na dania wegetariańskie, wegańskie, obiady, kolacje, dla dzieci…i nie tylko. Wszystkie znajdziecie w playliście na YouTube Kulinarne inspiracje FRoSTY.

Smacznego!



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

dominika.kac

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »