Rozrywka » Hobby

Przepis na udane spotkanie – Kinga Paruzel w Bonarce

13 września w salonie Empik w Bonarce gościć będzie Kinga Paruzel, autorka nowo opublikowanej kulinarnej książki „”Nie… zwykła kuchnia, bo każdy jest inny”. Wśród prezentowanych przepisów nie braknie propozycji na jesienne przetwory czy potrawy z grzybów.

Jak mówi sama autorka, swą książkę napisała „z miłości do: gotowania, do fotografii i do ludzi”. Zawarła w niej ponad 100 przepisów i co warto podkreślić, każdy z nich posiada przynajmniej jedną alternatywę smakową, pozwalającą przyrządzić daną potrawę zgodnie ze swoimi kulinarnymi upodobaniami. A Kinga Paruzel zna się na rzeczy – była finalistką pierwszej polskiej edycji programu Masterchef. Sławę zdobyła także dzięki popularnemu blogowi „Ale babka”. Takie kuchenne doświadczenie okazało się niezbędne do przedstawienia w swym wydawniczym debiucie tak zróżnicowanego wyboru. A co dokładnie można znaleźć na kartach książki? Całość receptur podzielona jest na pięć rozdziałów, dotyczących drobnych przekąsek i starterów, zup, obiadom i kolacjom, słodkim deserom oraz napojom takim jak zdrowe soki lub koktajle. „Moja książka ma smak idealny. Moje przepisy traktują wszystkich indywidualnie, więc dla każdego ugotowałam, coś, co trafi w jego smak” – zapewnia autorka. Ta smakowicie zapowiadająca się książka trafiła do Empiku w Bonarce już 10 września. Warto się w nią zaopatrzyć, choćby dlatego, że rozpoczyna się właśnie sezon na grzybobranie i zbieranie pozostałych leśnych darów. Paruzel z  pewnością zaproponuje dania odpowiednie na tę porę roku.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Podczas sobotniego spotkania rozpoczynającego się o godzinie 14.00 w salonie Empik, porozmawiać będzie można nie tylko o recepturach kulinarnych, ale również przepisie na zwycięstwo w Masterchef czy sposobie na prowadzenie opiniotwórczego bloga, chętnie odwiedzanego przez miłośników gotowania. Kinga Paruzel, słynąca z otwartości i łatwości w nawiązywaniu kontaktów, z pewnością podejmie każdy z proponowanych tematów. Nic nie stoi na przeszkodzie, by podzielić się z autorką własnym przepisem, inspirując ją tym samym do stworzenia zupełnie nowego dania.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

bezstronny22

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »