Gospodarka » Żywność
Przepis na… udane wielkanocne wypieki
Zobacz więcej zdjęć » |
Praktycznie i w porządku
W przyrządzaniu wielkanocnych wypieków przydatne okażą się na pewno - cukier puder w młynku oraz drobny cukier biały i trzcinowy w kartonie z zakrętką z oferty Cukru Królewskiego. Ich nowoczesne opakowania nie tylko usprawnią naszą prace, ale również pomogą zachować porządek w kuchni. Nieporównywalny komfort zauważymy choćby przy okazji zdobienia świątecznych słodkości, gdy po odłożeniu w kąt dotychczas używanego sitka, wykorzystamy do tego celu cukier puder w młynku. Wystarczy, że przekręcimy nakrętką a nasze wielkanocne słodkości pokryją się śnieżnobiałym i idealnie sypkim puchem. Natomiast dzięki miarce i dozownikowi, które zostały umieszczone na kartonie z cukrem drobnym białym i trzcinowym, potrzebną ilość cukru możemy odsypać wprost z opakowania. Tym samym, nie musimy używać już szklanki, wagi kuchennej, ani innych sprzętów, którymi do tej pory posługiwaliśmy się w tym celu. Co więcej, ze względu na swoje drobne kryształki, cukier drobny w kartonie z zakrętką, łatwiej się rozpuszcza, jest więc idealnym dodatkiem do wszelkich wypieków.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Receptura babuni, dekoracja moja...
Większość z nas kurczowo trzyma się sprawdzonych przepisów na wielkanocne baby i mazury. Jednak przecież w sposobie dekoracji ciast możemy pozwolić sobie na małe, a nawet większe eksperymenty. Oryginalnym pomysłem na dekorację wypieków jest cukier perlisty Cukru Królewskiego. To jedyny w naszych sklepach cukier o grubej granulacji, który kształtem przypomina nieregularne perełki. Co ciekawe, nie zmienia on swojej konsystencji i koloru pod wpływem temperatury, dlatego możemy nim ozdabiać domowe wypieki zarówno przed, jak i po pieczeniu. Cukier perlisty może posłużyć jako wyłączna dekoracja ciasta, ale wspaniale będzie się także prezentował np. na polewie czekoladowej. Miłośnicy cukru perlistego, chętnie dodają go również do wyrabianego ciasta. Po pokrojeniu na kawałki, będzie on dodatkową ozdobą każdego placka.
Nadesłał:
Open Media
|
Komentarze (0)