Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 3 pomidory (najlepiej sparzone i obrane ze skórki)
· 2-3 jajka
· Kapary w oleju z ziołami OLE!
· duża garść bazylii lub pietruszki
· 1 ząbek czosnku
· 1 duża łyżka masła
· 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
· sól, pieprz
Pomidory kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Dorzucamy pomidory. Na dużym ogniu smażymy i czekamy aż płyn odparuje. Nie mieszamy lub robimy to bardzo delikatnie, aby pomidory nie stały się przecierem. Dodajemy jajka i smażymy pod przykryciem ok. 4 min. Po ścięciu się jajek potrawę posypujemy posiekanymi ziołami i dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z zgrillowanym pieczywem.
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)