Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Tatar z łososia z Kaparami w zalewie octowej OLE!
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Składniki:
- 300g wędzonego łososia, 
- 1/3 słoika Kaparów w zalewie octowej OLE! 
- 4 ogórki kiszone obrane i posiekane, 
- 1 cebula lub 3 szalotki posiekane, 
- ½ cytryny, 
- świeżo zmielony pieprz, 
- łyżka chrzanu, 
- oliwa (ok. 3 łyżki), 
Ogórki siekamy na małe kawałki, podobnie z cebulą. Łososia siekamy za pomocą  ostrego noża 
lub malaksera i do środka wyciskamy sok z cytryny, dodajemy łyżkę Kaparów OLE! i posiekaną cebulę. Na koniec pieprzymy, dodajemy chrzan oraz dolewamy oliwę. Miksujemy, ale nie dokładnie. Na talerzu, za pomocą okrągłej formy (pierścienia cukierniczo-kucharskiego) układamy część ogórków, masę łososiową i posypujemy Kaparami OLE!.  Przed podaniem możemy polać kilkoma kropelkami oliwy i posypać świeżym pieprzem.
| Nadesłał:
            Arni | 
 Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
						Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract			 ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
						ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”			 BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
						BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie			 Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI
						Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI			 AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
						AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%			
Komentarze (0)