Gospodarka » Żywność

PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!

PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!
Zobacz więcej zdjęć »
PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

·         3-4 polędwiczki z dorsza

·         300 ml śmietanki 30%

·         sok z ½ cytryny

·         1 cebula

·         1 ząbek czosnku

·         2-3 łyżki Pasteny pasty ze smażonych pieczarek OLE!

·         świeży tymianek

·         szczypta kurkumy

·         sól, pieprz

·         płatki migdałowe

·         łyżka posiekanej pietruszki

 

Piekarnik nastawiamy na 200oC (góra-dół). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Rybę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy świeżym tymiankiem. Śmietanę łączymy z Pasteną, pieprzem, sokiem z cytryny, kurkumą i podsmażoną cebulką. Rybę wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem, posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy ok. 20 min. Gotową zapiekankę posypujemy posiekaną pietruszką.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »