Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 3-4 polędwiczki z dorsza
· 300 ml śmietanki 30%
· sok z ½ cytryny
· 1 cebula
· 1 ząbek czosnku
· 2-3 łyżki Pasteny pasty ze smażonych pieczarek OLE!
· świeży tymianek
· szczypta kurkumy
· sól, pieprz
· płatki migdałowe
· łyżka posiekanej pietruszki
Piekarnik nastawiamy na 200oC (góra-dół). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Rybę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy świeżym tymiankiem. Śmietanę łączymy z Pasteną, pieprzem, sokiem z cytryny, kurkumą i podsmażoną cebulką. Rybę wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem, posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy ok. 20 min. Gotową zapiekankę posypujemy posiekaną pietruszką.
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)