Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Zupa śledziowa z czosnkiem z chilli OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 4 płaty śledziowe (namoczone wcześniej w mleku)
· 500 ml wody
· 1 cebula
· 3 ziarna ziela angielskiego
· 2 liście laurowe
· 1 łyżka octu
· Czosnek w oleju z chilli OLE!
· 400 g kwaśnej śmietany 18%
· sól, pieprz
· ziemniaki
· posiekany szczypiorek
Cebulę siekamy, zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min. Dodajemy ocet i studzimy, po czym wyjmujemy liście i ziele. Łączymy ze śmietaną. Śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do zalewy.
Odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Doprawiamy i podajemy na zimno z usmażonymi ziemniakami i czosnkiem chilli. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Więcej na: https://bit.ly/3qTpTU1
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)