Technologie » Telekomunikacja

Przetarg Comarch na nową inwestycję w Krakowie

Comarch rozpisał przetarg i zbuduje nowoczesne centrum produkcyjno-biurowe w Specjalnej Strefie Ekonomicznej w Krakowie. To już szóste centrum w Krakowie, w które inwestuje działający na rynkach międzynarodowych krakowski producent systemów informatycznych.

Budynek zostanie zaprojektowany przez Architecture Studio Jose Casquet we współpracy z Buro Happold.  Inwestycja planowana jest w latach 2013-2015. Od 2015 roku będą tam pracować informatycy, programiści, konsultanci i pracownicy administracji Comarch. Zaprojektowany budynek to nie tylko wysoki standard architektoniczny i wykonawczy, ale także komfortowe oraz przyjazne środowisko pracy.  Dodatkowo, w nowopowstałym budynku znajdzie się ultranowoczesne Data Center. Pozwoli to spółce zaoferować klientom jeszcze wyższy standard usługi Cloud Computing, a także wdrażać rozwiązania z zakresu ochrony danych, które do tej pory były nieosiągalne. Produkowane tam będą także oprogramowanie, systemy teleinformatyczne i elektroniczne, ponadto świadczone będą tam usługi w zakresie informatyki oraz teleinformatyki.

pawel.kozyra@comarch.pl