Gospodarka » Żywność
Przetwory z octem kieleckim
Zobacz więcej zdjęć » |
Marynowane ogórki, papryka, grzyby czy inne wymyślne smakołyki przygotowane na bazie octu spirytusowego produkcji WSP „Społem” nie raz poprawią nam nastrój, szczególnie w jesienne, dżdżyste wieczory.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Dawniej tradycja, a nawet konieczność, dzisiaj coraz popularniejsza moda i element zmiany stylu odżywiania. Mowa oczywiście o przetworach. Kiedyś, przygotowywane przez nasze babcie i mamy, spełniały prozaiczny cel - pozwalały zachować zapasy jedzenia na zimę. Dziś coraz częściej stanowią zdrowszą i smaczniejszą alternatywę dla produktów dostępnych w sklepach - pełnych polepszaczy, barwników i substancji konserwujących. Na szczęście moda na dobrze rozumianą tradycję powraca i chętniej sięgamy po sprawdzone, przekazywane z pokolenia na pokolenie przepisy. Pieczenie własnego chleba, uprawianie przypraw i warzyw czy właśnie domowe przetwory nie tylko wracają do łask, ale wręcz stają się częścią nowoczesnego, ekologicznego stylu życia.
Aby jednak wspominanie przetwory nie zatraciły swojego szczególnego charakteru należy zadbać aby składniki wykorzystane do ich przygotowania odznaczały się najwyższą jakością i były jak najmniej przetworzone. Jako komponent zalew i marynat, idealnie sprawdzi się tradycyjny Ocet Spirytusowy - wytwarzany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” od 1932 przy pomocy niezmiennej od lat metody (naturalnej fermentacji spirytusu). Warto przypomnieć, iż w ubiegłym roku wyrób ten otrzymał certyfikat „Jakość Tradycja” przyznawany „produktom wysokiej jakości, wynikającej z ich tradycyjnego charakteru, posiadającym szczególną jakość, reputację lub inne cechy odróżniające je od innych należących do tej samej kategorii”.
Czy można zatem otrzymać lepszą rekomendacje? Uhonorowany ocet bez żadnej wątpliwości można określić jako produkt o niezwykle bogatej tradycji i najlepszej jakości. Właśnie taki, jakie są domowe specjały, na które zaczyna się sezon.
Nadesłał:
Publicon
|
Komentarze (0)