Rozrywka i wypoczynek » Sport

Przygotowania do rundy jesiennej ruszyły!

Stowarzyszenie Siemacha, Akademia Sportu Progres oraz Centrum Serenada rozpoczęły przygotowania do „rundy jesiennej”. Czas intensywnych treningów oraz letnich wyprzedaży to wstęp do nowego sezonu.
Wakacje to nie tylko odpoczynek, ale również czas intensywnych przygotowań! Dla partnerów Serenady – AS Progres i Stowarzyszenia Siemacha – rozpoczyna się kolejny etap w ich działalności – runda jesienna. Już teraz trenują oraz zbierają siły i pomysły, aby za kilka tygodni rozpocząć nowy sezon, nie tylko sportowy! Serenada również szykuje się do jesieni. Już teraz trwają wielkie wyprzedaże, które stanowią zapowiedź zbliżających się wielkimi krokami nowych jesiennych kolekcji!

Centrum Serenada aktywnie wspiera działalność Akademii Sportu Progres i Stowarzyszenia Siemacha. Jako partner Stowarzyszenia przyczynia się do dbałości o rozwój młodych sportowców.

Akademia Sportu Progres powstała dzięki zaangażowaniu i codziennej pracy trenerów, zawodników oraz kibiców, którzy wspierają młodzież podczas zawodów. W sezonie 2018/2019 poprowadzi sekcję piłki nożnej dla dzieci w wieku 5–15 lat i nie będzie się już zajmować sportami wyczynowymi. Jej honorowym członkiem jest sam Jerzy Dudek.

Stowarzyszenie Siemacha realizuje swoją misję społeczną w oparciu o pięć statutowych wartości: jawność, trwałość, systemowość, przywództwo oraz jakość. Pomaga młodym ludziom potrzebującym doradztwa. Wskazuje im, jakie wartości są w życiu ważne i jak wykorzystać swoje możliwości. Skupia się również na wzmacnianiu wzajemnego zaufania, więzi społecznych, zaangażowania obywatelskiego i poczucia odpowiedzialności za siebie i innych. Akademia Sportu Progres jest częścią Stowarzyszenia.

Centrum Serenada nie jest obojętne na potrzeby mieszkańców Krakowa i chętnie wspiera takie inicjatywy, które mają na celu poprawę ich życia, zaangażowania i rozwoju. Razem z AS Progres dba o młodzież i ich rozwój.

Centrum Serenada

Al. Gen. T. Bora-Komorowskiego 41, 31-876 Kraków