Gospodarka » Żywność
Przystawki na karnawałowe przyjęcia
Zobacz więcej zdjęć » |
Śpiewy, tańce, rozmowy do rana z bliskimi również w domowym zaciszu bez wątpienia milej upływają przy stole zastawionym smacznym, lekkimi przekąskami.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przygotowanie kanapek, koreczków czy sałatek zazwyczaj jest prostym zadaniem, dlatego pozwala na zaoszczędzenie czasu. Szybkim, zdrowym i efektownym appetizerem są łososiowe koreczki. Łososia wędzonego w plastrach, rekomendowany jest łosoś norweski Almar Premium, należy kroić w kostkę, skropić cytryną, następnie nadziewać na wykałaczki, przekładając następującymi składnikami: oliwkami, serem typu Feta, świeżą czerwoną papryką, cebulką dymką, ogórkiem koktajlowym, marynowanymi pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi. Koreczki można komponować na różne sposoby.
Kolejną łatwą w przygotowaniu przekąską są kanapki, które mogą nawiązywać swoim wyglądem i smakiem do kuchni z różnych regionów świata. Mogą one być podane na ostro, kwaśno lub słodko. Do zrobienia oryginalnych w smaku kanapek potrzebny jest wędzony łosoś norweski Almar z pierzem cytrynowym, rogaliki croissant, ziołowy serek do smarowania, sałaty różnego koloru i sos winegret. Należy pokroić rogaliki na pół, posmarować obie połówki serkiem ziołowym, położyć na jednej z nich sałatę i łososia, którego dodatkowo można skropić świeżym sokiem z cytryny i przykryć drugą częścią rogalika. Kanapki należy podawać razem z mieszanką różnobarwnych sałat skropionych sosem winegret.
Skrupulatnie przyrządzone przekąski mogą okazać się wspaniałym dodatkiem do karnawałowego menu, które zrobi furorę wśród gości zarówno dzięki wyglądowi jak i smakowi. Szampańskiej zabawy i smacznego!
Nadesłał:
Marcin Keler
|
Komentarze (1)
Fajne pomysły, jak braliśmy catering od naszej zaufanej firmy (Twister Catering w warszawie), to oprzygotowali własnie dużo przystawek z łaososiem :) Bardzo prosta rzecz, a niesamowicie dobra :)