Technologie » Fotografia

Przywracaj życie starym zdjęciom i wspomnieniom

Automatycznie naprawiaj uszkodzone klisze, skanuj zdjęcia i slajdy bez wyjmowania z ramek - bezpośrednio do usług w chmurze

Epson wprowadza na rynek nowy skaner fotograficzny, który umożliwia użytkownikom skanowanie
i przesyłanie zdjęć bezpośrednio do wybranych serwisów społecznościowych i zdjęciowych oraz do innych usług przechowywania w chmurze. Technologia Digital ICE® usuwa zabrudzenia i zadrapania z uszkodzonych klisz,
a skaner Perfection V550 Photo to idealny sprzęt dla fotoamatorów, którzy chcą powiększyć swoją galerię zdjęć.

Aplikacja Epson Easy Photo Scan umożliwia udostępnianie zeskanowanych zdjęć znajomym
i rodzinie przez przesyłanie ich bezpośrednio do wybranych serwisów społecznościowych
i zdjęciowych, takich jak Facebook i Picasa. Technologia Digital ICE z kolei automatycznie usuwa kurz, niedoskonałości, rysy i odciski palców ze skanowanych elementów — czasochłonny, ręczny retusz nie jest już potrzebny.

Dzięki rozdzielczości 6400x9600 dpi, gęstości optycznej 3,4 Dmax i wbudowanemu modułowi do skanowania materiałów transparentnych ten skaner fotograficzny można stosować z różnorodnymi nośnikami — od standardowych zdjęć, gazet po klisze 35 mm, slajdy w ramkach i klisze w średnim formacie (120). Skanowanie odbywa się szybko, a otrzymane obrazy są najwyższej jakości. Jednocześnie skanować można klisze  2 po 6 klatek (35 mm) lub 4 slajdy w ramkach 5x5.  Dodatkowo aplikacja ArcSoft® Scan 'n' Stitch Deluxe™ umożliwia skanowanie stron o rozmiarach aż do A2, takich jak duże zdjęcia, artykuły prasowe, plakaty itd.

„Wyposażony w nowe funkcje i oprogramowanie, które umożliwia naprawę i odzyskanie oryginalnych zdjęć, ten skaner fotograficzny wysokiej jakości jest idealnym rozwiązaniem dla każdego, kto chce ożywić wspomnienia. Dzięki technologii Epson ReadyScan LED skaner uruchamia się natychmiast
i od razu można rozpocząć skanowanie”- mówi Robert Reszkowski, manager w polskim oddziale Epson Europe.

Skaner Perfection V550 Photo trafi do sprzedaży we wrześniu 2013 r. w sugerowanej cenie detalicznej 1022 zł

Funkcje

Uchwyć każdy szczegół dzięki technologii Epson Matrix CCD i rozdzielczości optycznej 6400 dpi.

Skanuj natychmiast dzięki szybkiej, energooszczędnej technologii Epson ReadyScan LED.

Skanuj klisze negatywowe i pozytywowe 35 mm, slajdy w ramkach, a także klisze w średnim formacie dzięki wbudowanemu modułowi do skanowania materiałów transparentnych.

Technologia Digital ICE® automatycznie naprawia uszkodzone klisze, usuwając zabrudzenia i zadrapania, pyły i odciski palców.

Skanuj bezpośrednio do wybranych serwisów zdjęciowych oraz do innych usług przechowywania w chmurze, w których możesz archiwizować zdjęcia i udostępniać je innym — a wszystko to dzięki aplikacji Epson Easy Photo Scan.

Przywróć kolory, skoryguj podświetlenie na zdjęciach i usuń z nich kurz za pomocą oprogramowania Epson Easy Photo Fix.

Program ArcSoft® Scan 'n' Stitch Deluxe™ umożliwia skanowanie nadwymiarowych oryginalnych materiałów nawet w formacie A2.

4 przyciski: uruchamiania, kopiowania, skanowania do wiadomości e-mail i skanowania do pliku PDF ułatwiają obsługę.

Niższy pobór mocy zapewnia niższe rachunki za energię oraz zmniejsza wpływ sprzętu na środowisko.

Spełnia wymogi normy ENERGY STAR.

Bez trudu edytuj zeskanowany tekst za pomocą oprogramowania OCR (oprogramowania do optycznego rozpoznawania pisma).

Informacje o  firmie Epson

Epson jest globalnym liderem innowacyjności. Szeroka oferta firmy obejmuje produkty od drukarek atramentowych i systemów drukowania, przez projektory 3LCD i roboty przemysłowe po czujniki i inne mikrourządzenia. Chcąc pozyskać klientów z całego świata, Epson jako przedsiębiorstwo zdobywające kolejne rynki dostarcza najlepsze możliwe kompaktowe, energooszczędne, precyzyjne rozwiązania dla handlu i przemysłu.

Grupa Epson, na czele której stoi japońska firma Seiko Epson Corporation, zatrudnia ponad 68 000 pracowników w 96 spółkach na całym świecie. Jesteśmy niezwykle dumni z naszego wkładu w ochronę środowiska naturalnego oraz rozwój społeczności, w których funkcjonujemy. http://global.epson.com/

Epson Europe — informacje

Epson Europe B.V., z siedzibą główną w Amsterdamie, zapewnia obsługę rynków europejskich, dalekowschodnich, rosyjskich i afrykańskich. Zatrudniający 1727 pracowników oddział Epson Europe w roku fiskalnym 2012 osiągnął sprzedaż równą 1540 mln euro. http://www.epson.eu

Wizja ekologiczna 2050