Rozrywka i wypoczynek » Gry

Pudełkowa wersja Medieval Dynasty od dziś dostępna w sprzedaży!

Medieval Dynasty, flagowa gra notowanej na NewConnect spółki Render Cube od dzisiaj jest dostępna w sprzedaży w wersji pudełkowej na platformy PlayStation 5 oraz Xbox Series X/S.

Tytuł w fizycznej wersji został wydany przy współpracy z Merge Games oraz Toplitz Productions. Wcześniej, 6 października br. gra zadebiutowała na konsole nowej generacji w wersji cyfrowej. Jednocześnie Render Cube prowadzi proces walidacji w zakresie możliwości wydania projektu na PlayStation 4 oraz Xbox One.

- Wersja fizyczna Medieval Dynasty to bardzo dobra wiadomość dla kolekcjonerów gier pudełkowych. Jesteśmy zadowoleni, że od dziś nasz flagowy tytuł zyskuje nowy kanał sprzedażowy, co może zwiększyć jego popularność wśród fanów. Od czasu debiutu cyfrowej wersji konsolowej 6 października bieżącego roku recenzje jakie otrzymujemy od graczy są zadowalające. Dla nas kluczowe było, aby wysoka jakość, jaką osiągnęliśmy w wersji PC została utrzymana, co patrząc po opiniach udało nam się osiągnąć - komentuje Damian Szymański, prezes zarządu Render Cube

Spółka obecnie koncentruje się na rozwoju trybu kooperacji do Medieval Dynasty, którego premiera planowana jest na przyszły rok. W czerwcu sprzedaż tytułu przekroczyła 1 mln sztuk. W produkcji znajduje się również Medieval Dynasty VR. Za jej produkcję odpowiada spółka Spectral Games.

Redakcja News