Firma » Biznes

Purella Food Innowatorem Rynku Spożywczego 2017

Podczas Jubileuszowego X Forum Rynku Spożywczego i Handlu przyznano Nagrody Rynku Spożywczego 2017 za wspieranie pozytywnych zmian zachodzących w polskim przemyśle i handlu spożywczym. Prestiżową nagrodę w kategorii Innowator Rynku Spożywczego 2017 otrzymała Purella Food.

Podczas wydarzenia uhonorowano firmy, które w minionym roku wyróżniły się w polskim sektorze żywnościowym.
W kategorii Innowator Rynku Spożywczego 2017 nagrodę otrzymała Purella Food - za wykreowanie trendu na superfoods i prozdrowotne odżywianie. Za dostrzeżenie potencjału m.in. chlorelli oraz wprowadzenie jej na „salony" oraz na półki największych sieci handlowych. Za niestandardowe produkty i działania promocyjne, które wzbudziły zainteresowanie inwestorów. Nagrodę odebrali Michał Czerwiński, prezes zarządu Purella Food oraz Artur Gajewski, dyrektor marketingu Purella Food.
Jako Purella Food chcemy kreować trendy w zdrowym odżywianiu i być liderem w kategorii zdrowych przekąsek z superfoods. Jestem przekonany, iż tworząc nasze produkty na silnej podstawie merytorycznej, kompetencjach, badaniach rynku, będziemy kreować silne trendy i budować świadomość konsumentów tej kategorii - mówił podczas gali Michał Czerwiński.
Purella Food zadebiutowała na rynku spożywczym w 2016 roku. Przez zaledwie dwa lata stała się jednym z liderów w podejściu do zdrowej żywności i superfoods. Celem firmy jest kreowanie świadomości Polaków, nie tylko w sferze odżywiana, ale także zdrowego życia. Purella Food swoimi działaniami chce walczyć z wciąż szeroko obecnym mitem, że superżywność to przywilej dostępny wyłącznie wybranym. Firma celnie wpisuje się we wszystkie współczesne trendy wyrobów będących alternatywą dla słodyczy. Dostarcza zdrowe, naturalne produkty najwyższej jakości w dostępnej cenie - zarówno do masowego odbiorcy, jak i świadomych konsumentów, którym zależy na wysokiej jakości, wartościowych składnikach i najlepszym smaku.

Kostrzewapr