Gospodarka » Żywność

Puszyste pappardelle z kiełbasą

Pappardelle to puszysty makaron, który świetnie nadaje się do sosów. Jeśli połączymy go z kiełbasą i borowikami, wyjdzie oryginalne danie, które nasyci najbardziej wymagających smakoszy.

Ten płaski makaron cięty jest na długie, szerokie wstążki, a jego nazwa pochodzi od włoskiego „pappare co oznacza „pożerać”. Jeśli jesteśmy więc głodni, spróbujmy kompozycji z królową kiełbas w ofercie Madej Wróbel - kiełbasą głogowską z szynki. Kiełbasa ta zawiera 90% mięsa i ma bardzo wyrazisty smak. Takie danie, podane z sosem z borowików z pewnością zaspokoi nawet największy głód.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Ta potrawa to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazujemy w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw – przekonuje Magdalena Matynia, główny technolog Madej Wróbel. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami. Jeśli nie wszyscy o tym wiedzą – zapraszamy do zapoznawania się z naszymi przepisami z cyklu „1000 improwizacji z kiełbasy”. Przepisy przygotowane są w formie krótkich filmów, do których dołączony jest opis.

 

PAPPARDELLE Z KIEŁBASĄ GŁOGOWSKĄ Z SZYNKI I BOROWIKAMI

Składniki na 4 porcje

Kiełbasa głogowska z szynki Madej Wróbel 300 g
Makaron pappardelle 400 g
Śmietana 0,5 l
Cebula 1 sztuka
Białe wino 80 ml
Borowiki mrożone 250 g
Ząbek czosnku
Oliwa truflowa
Kilka gałązek natki pietruszki
Parmezan

Przekrój kiełbasę w poprzek, a następnie w księżyce.
Ugotuj makaron al dente i odstaw na bok.
Pokrój borowiki w plasterki i wrzuć je na gorącą oliwę.
Dodaj kiełbasę, a na koniec posiekaną cebulę z czosnkiem.
Smaż około 3 minut, aż kiełbasa zacznie pachnieć.
Dolej białe wino, potem śmietanę i natkę pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem.
Połącz sos z gorącym makaronem.
Skrop oliwą truflową i zachwycaj się aromatem całego dania.

https://www.youtube.com/watch?v=hXBQswvHm-0

Madej Wróbel to firma rodzinna, założona w Rudzie Śląskiej w 1992 roku. Ten producent bogatego asortymentu wędliniarskiego znany jest przede wszystkim z doskonałej jakości kiełbas na każdą okazję. Wszystkie wyroby są przygotowane według unikatowych receptur z wyselekcjonowanych składników: mięsa i przypraw. Firma zatrudnia 1300 osób, a jej produkty są dostępne w kraju i za granicą.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Komunikado PR
http://komunikado.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »