Gospodarka » Żywność
Pyszna NOWOŚĆ! Budynie do ciast i kremów od marki WINIARY :)
Zobacz więcej zdjęć » |
Idealnie kremowa konsystencja, wyśmienity smak i za każdym razem doskonały efekt przygotowywanych deserów! Marka Winiary do swojego portfolio wprowadza nowe Budynie stworzone specjalnie do ciast i kremów. Nowość dostępna jest w trzech pysznych smakach – waniliowym, śmietankowym i czekoladowym. Spróbuj koniecznie i przekonaj się, jak łatwo zaskoczysz bliskich pysznymi słodkościami!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Uwielbiasz zaskakiwać swoich bliskich wyjątkowymi słodkościami? Przy przygotowywaniu wypieków i deserów postaw na doskonały efekt i sięgnij po pyszną nowość od marki WINIARY – Budynie do ciast i kremów. Nowy produkt dostępny jest w trzech lubianych smakach – waniliowym, śmietankowym i czekoladowym. W budyniu o smaku waniliowym znajdziemy mielone laski wanilii, a w czekoladowym extra ciemne kakao. Niezwykła kremowa konsystencja oraz wyśmienity smak sprawiają, że nowe Budynie od marki WINIARY stają się niezastąpione przy przyrządzaniu słodkich deserów. Sprawdź sam!
Budynie do ciast i kremów WINARY to również moc słodkich inspiracji. Na każdym opakowaniu znajdziemy bowiem aż trzy sprawdzone, proste przepisy na tradycyjne budynie, wypieki i kremy budyniowe. Spróbuj ich wszystkich i przekonaj się, że efekt za każdym razem pysznie Cię zaskoczy, a pomysłów
z pewnością nie zabraknie.
A może by tak przygotować tartaletki o smaku waniliowym?
Składniki
Ciasto
Mąka pszenna (250g)
Cukier puder (3 łyżki)
Masło (150 g)
Jajko (1 szt.)
Krem
Budyń do ciast i kremów o smaku waniliowym WINIARY (1 opak.)
Mleko (500 ml)
Cukier (5 łyżek)
Mąka pszenna (1 łyżka)
Masło (100 g)
Do przełożenia
Mus jabłkowy (1 słoik)
Sposób przygotowania:
Będziesz potrzebować sześciu foremek o średnicy 10 cm. Do mąki dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajko. Zagniatamy do powstania gładkiego ciasta, następnie formujemy kulkę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na sześć równych części i wyklejamy ciastem foremki posmarowane masłem. Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190°C. Po wystudzeniu wykładamy na spód foremek mus jabłkowy, następnie przygotowujemy krem zgodnie z przepisem z opakowania i wykładamy na tartaletki. Pychota!
Przekonaj się sam jak łatwo przygotujesz ten pyszny deser dla swoich najbliższych.
Po więcej słodkich inspiracji z wykorzystaniem produktów marki WINIARY zapraszamy na www.winiary.pl
Nadesłał:
IP1
|
Komentarze (0)