Gospodarka » Żywność
Pyszne, gorące zupy na chłodne dni
Zobacz więcej zdjęć » |
Jesienią mamy ochotę, aby zjeść coś ciepłego, co szybko i skutecznie nas rozgrzeje. W chłodniejsze dni warto wybrać zupy, które są nie tylko bardzo smaczne, ale i proste w przygotowaniu. Wbrew pozorom możemy jadać je nie tylko na obiad. Talerz gorącej zupy idealnie sprawdzi się też jako lżejszy posiłek na kolację czy lunch do pracy. O tej porze roku warto sięgać nie tylko po te tradycyjne, dobrze znane smaki, ale także odkryć nowe oblicze tego posiłku. Nie czekaj więc i już dziś poznaj pomysły na oryginalne, rozgrzewające zupy, którymi zachwycisz najbliższych!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
O tej porze roku smakują najlepiej
Miska pysznej zupy to najlepszy pomysł na jesienno-zimowy obiad. Chociaż sięgamy po nie przez cały rok, to właśnie teraz smakują wyjątkowo, bo skutecznie rozgrzewają nasz organizm. Z tym zadaniem najlepiej radzą sobie gęste zupy lub te o kremowej konsystencji. Zupa to też świetny pomysł na włączenie do codziennego jadłospisu dodatkowej porcji warzyw, pełnych wartościowych składników odżywczych. Poza tym sposobów na przygotowanie zup jest wiele, dlatego z pewnością nie zabraknie nam pomysłów, aby codziennie podać bliskim inną zupę, która zachwyci smakiem.
Wielbicielom tradycyjnych smaków polecamy linię Zup Nasza Specjalność WINIARY. Zupę Grzybową z tej linii, możemy wzbogacić poszatkowaną kapustą, a Jarzynowa wspaniale będzie smakować z mięsem wieprzowym lub kaszą jęczmienną. Wszyscy, którzy lubią warzywne smaki koniecznie powinni spróbować Zupy Brokułowej Jak u Mamy WINIARY w formie zupy-kremu oraz Zupy Ogórkowej Jak u Mamy WINIARY z dodatkiem mielonego mięsa i ryżu. Wystarczy kilka składników, aby odmienić ulubione smaki i swoją kulinarną fantazją zaskoczyć najbliższych.
Rozgrzewająca zupa w niecodziennym wydaniu
W przygotowaniu pysznych jesienno-zimowych zup świetnie sprawdzi się także nowość – płynne Koncentraty z przyprawami marki WINIARY – pomidorowa i barszcz czerwony. Jeśli lubisz łączyć tradycyjny smak z niecodziennymi dodatkami, koniecznie skorzystaj z naszego przepisu na Barszcz czerwony z kaszą bulgur z jabłkiem i daj się kulinarnie zaskoczyć! Przekonaj się, że barszcz pysznie smakuje nie tylko od święta, a pyszna zupa nie wymaga wcale długotrwałych przygotowań ani dużej liczby składników...
Składniki:
WINIARY Barszcz czerwony Koncentrat z przyprawami (1 słoik)
Kostka do Smaku warzywna WINIARY (1 sztuka)
Cebula (1 sztuka)
Czosnek (2 ząbki)
Masło (3 łyżki)
Kasza bulgur (1 szklanka)
Majeranek (1 łyżka)
Kwaśne, małe jabłka (2 sztuki)
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, a czosnek siekamy. Następnie podsmażamy cebulę na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dorzucamy czosnek. Całość zalewamy 2l wody. Dodajemy Barszcz – koncentrat z przyprawami WINIARY oraz Kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsypujemy kaszę i gotujemy razem z zupą, aż kasza będzie gotowa. Jabłka myjemy i kroimy w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Wrzucamy pokrojone jabłka i smażymy, aż się przyrumienią. Na koniec dodajemy majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Gotową zupę podajemy ze smażonymi jabłkami i… delektujemy się zaskakującym, aromatycznym smakiem! Pycha!
Po więcej inspiracji na rozgrzewające i pyszne zupy zapraszamy na www.winiary.pl.
Nadesłał:
IP1
|
Komentarze (0)