Gospodarka » Żywność
Rabarbar w parze z truskawką !
Zobacz więcej zdjęć » |
Rabarbar to jedna z tych roślin, które większość z nas pamięta z dzieciństwa - bo latem u babci piło się rabarbarowy kompot. Gdy świat się zmienił, wszędzie można było kupić sok z pomarańczy i może dlatego zapomnieliśmy o rabarbarze . Ale nieco zapomniane warzywo (tak- warzywo, nie owoc) znowu wraca do łask.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Firma Runoland proponuje na lato dżem rabarbarowo-truskawkowy. Zawierający 60% owoców, z czego 2/3 to rabarbar, a 1/3 truskawki. Dżem słodki, bo z truskawek i lekko kwaskowy, bo z rabarbaru. Najlepszy na świeżym, chrupiącym pieczywie, choć sprawdzi się także jako dodatek do deserów i ciast. Pierwszy z nowej linii dżemów, wytworzonych ze składników, które kiedyś można było znaleźć w każdym polskim ogródku.
Dietetycy zwracają uwagę, że surowy rabarbar zawiera kwas szczawiowy, który odpowiada za wypłukiwanie wapnia z kości, ale ugotowany lub upieczony nabiera właściwości przeciwnowotworowych.
Produkt: Dżem rabarbarowo-truskawkowy masa: 240g, cena: 3,90zł, producent: RUNOLAND Sp. J.
Nadesłał:
Werner i Wspólnicy
|
Komentarze (0)