Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Recenzja naukowa opublikowana w grudniowym wydaniu Nutrition Bulletin

Międzynarodowi eksperci w dziedzinie nauk o zdrowiu zgadzają się w sprawie korzyści ze stosowania niskokalorycznych substancji słodzących

Warszawa, 9 grudnia 2014 r. - Światowej klasy niezależni eksperci z różnych dziedzin (Sigrid Gibson, prof. Adam Drewnowski, prof. James Hill, prof. Eeva Widström, prof. Hely Tuorila i prof. Anne Raben[1]) spotkali się przy okazji tegorocznej Konferencji Międzynarodowego Stowarzyszenia ds. Substancji Słodzących (ISA) i postanowili dokonać wspólnego przeglądu korzyści ze stosowania niskokalorycznych substancji słodzących (LCS) wynikających z badań naukowych.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:


- Eksperci z różnych dziedzin zgodzili się między sobą, że niskokaloryczne substancje słodzące rzeczywiście działają - mówi prof. Adam Drewnowski, i dodaje: - Wszelkie badania międzynarodowych agencji w zakresie toksykologii i bezpieczeństwa stosowania konsekwentnie zaświadczają, że są one bezpieczne i skuteczne.

Uzgodnione stanowisko ekspertów ws. korzyści ze stosowania niskokalorycznych substancji słodzących opublikowane w Nutrition Bulletin z grudnia 2014 r. - czasopiśmie naukowym dostarczającym najnowszych informacji i recenzji ze świata nauk o żywieniu - zarysowuje korzystną rolę, jaką niskokaloryczne substancje słodzące mogą odgrywać w diecie i zdrowym stylu życia. Wnioski potwierdzają pozytywne wyniki niedawnych badań naukowych, dowodzących, że LCS nie wzmagają apetytu i klikając tutaj.

 

 

O ISA

Międzynarodowe Stowarzyszenie Producentów Substancji Słodzących (International Sweeteners Association, ISA) jest organizacją non-profit zarejestrowaną zgodnie z prawem belgijskim, reprezentującą europejskich producentów i użytkowników niskokalorycznych substancji słodzących.

Stowarzyszenie ISA jest uznawane przez Komisję Europejską, państwowe i międzynarodowe organy regulacyjne oraz Światową Organizację Zdrowia, i ma nadany status Pozarządowego Obserwatora Komisji Kodeksu Żywnościowego, która ustanawia międzynarodowe normy żywnościowe.


[1] S. Gibson, Sig-Nurture, Ltd., Guildford, Surrey, Wielka Brytania; A. Drewnowski, Centrum Badań nad Otyłością, University of Washington, DC, USA; J. Hill, Anschutz Health and Wellness Center, University of Colorado, Boulder, CO, USA; A. B. Raben, Katedra Żywienia Człowieka, Uniwersytet Kopenhaski, Dania; H. Tuorila, Wydział Nauk o Żywności i Środowisku, Uniwersytet Helsiński, Finlandia; E. Widström, Narodowy Instytut Zdrowia i Opieki Społecznej, Helsinki, Finlandia



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

mg

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »