Gospodarka » Żywność
Regiony dobrego smaku
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kuchnia polska, od wieków pozostająca pod wpływem odmiennych kultur, do dziś wykazuje dużą różnorodność. Niestety, wraz z upływem czasu wiele spośród wyśmienitych potraw, które kiedyś królowały na polskich stołach, zostały nieco zapomniane. Aby zapobiec tej negatywnej tendencji kielecka spółdzielnia postanowiła zorganizować specjalne warsztaty kulinarne. „Regiony Dobrego Smaku” – bo taką nazwę będą nosić – zostały pomyślane jako seria spotkań pod okiem profesjonalnych szefów kuchni, mających na celu promocję produktów i dań regionalnych.
Pierwsza impreza z tego cyklu odbędzie się w renomowanej kieleckiej restauracji „Łysogóry”. Poznamy i zgłębimy tajniki kuchni świętokrzyskiej będącej połączeniem tradycyjnej kuchni chłopskiej i szlacheckiej z domieszką kuchni etnicznych mniejszości narodowych zamieszkujących ten region np. żydowskiej. Aby wziąć udział w wydarzeniu, należy zapisać się za pośrednictwem serwisu Facebook (http://www.facebook.com/events/382222208530518/) do dnia 3 grudnia br. W warsztatach będzie uczestniczyć co 10-ta osoba, licząc od ostatniego zgłoszenia.
Nadesłał:
Publicon
|
Komentarze (0)