Technologie » Telekomunikacja

Rejestratory rozmów telefonicznych

Rejestratory rozmów telefonicznych zostały stworzone po to – jak sama nazwa wskazuje – żeby nagrywać rozmowy telefoniczne. Mimo iż sam pomysł nagrywania kogoś może wydawać się nieco kontrowersyjny, to spełniają one bardzo pożyteczną funkcję.

Rejestratory rozmó mogą być wykorzystywane w systemach szpiegowskich do nagrywania rozmów przestępców. Nagrania rejestrowane oczywiście przez odpowiednie służby są bardzo wiarygodnym dowodem w wielu sprawach o zabójstwo, kradzieże, czy przemyt nielegalnych substancji.

Z rejestratorów rozmów korzysta też wiele firm. Dlaczego? Powodem jest głównie sprawowanie nadzoru nad tym, co się dzieje w firmie. Jest to istotne zwłaszcza dla firm, które sprzedają różnego rodzaju produkty lub usługi. Bez rejestracji nie były by możliwe reklamacje czy skargi. Pracownicy mogli by mówić co im si e podoba, nie dbając o dobro firmy. Dzięki nagrywaniu rozmów chroniona jest zarówno firma, jak i konsument, który zawsze może się powołać na rozmowę, która odbyła się w określonym dniu. Rejestracja pozwala także dbać o terminy zamówień – w dużych firmach zapisywanie wszystkiego byłoby bardzo czasochłonne. Rejestratory rozmów wspomagają system przechowywania danych.

InLAb – rejestratory rozmów

scientist88