Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

REKORDOWA ZBIÓRKA W LIDLU DLA WOŚP!

W niedzielę 10.02. zakończył się XXIV Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Już po raz siódmy inicjatywę wspierała sieć sklepów Lidl. Tylko w tym roku przekazaliśmy rekordową sumę 2,2 mln zł od klientów, pracowników oraz zarządu firmy.
Oznacza to, że łącznie od początku zaangażowania Lidl w pomoc dla WOŚP, klienci, pracownicy oraz zarząd firmy zebrali na rzecz fundacji Jurka Owsiaka aż 11 mln zł. W tegorocznej edycji finału kwestowano na rzecz zakupu urządzeń medycznych dla oddziałów pediatrycznych oraz godną opiekę medyczną seniorów.

W XXIV Finale WOŚP przebiegającym pod hasłem „Mierzymy wysoko", uczestniczyło ponad 550 sklepów Lidl w całej Polsce. Klienci mieli okazję wspomóc Finał od 4 do 10 stycznia br., wrzucając datki do specjalnie oznaczonych puszek, ustawionych
w placówkach. Ponadto można było wesprzeć Orkiestrę poprzez udział w specjalnych aukcjach charytatywnych. Pomagający mogli wziąć udział w licytacji zaproszenia dla dwóch osób na kolację przygotowaną i serwowaną przez szefa kuchni, Karola Okrasę. Wszystkie działania Lidl Polska przyniosły w tym roku charytatywne wsparcie w wysokości 2,2 mln zł.
„Jesteśmy dumni, że kolejny raz mogliśmy być częścią tak ważnej i szlachetnej inicjatywy. To dla nas istotne, aby aktywnie okazywać wsparcie potrzebującym, dlatego zbiórkę środków dla Orkiestry rozpoczęliśmy już tydzień przed Wielkim Finałem. W ciągu kilku lat wspólnie z naszymi klientami, pracownikami oraz zarządem firmy przekazaliśmy aż 11 milionów złotych. Bardzo dziękujemy za zaangażowanie wszystkich naszych klientów i pracowników" - mówi Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska.
We wsparcie WOŚP zaangażowali się wszyscy pracownicy sieci Lidl, dlatego w trakcie Wielkiego Finału w studio TVP2 w Warszawie nie mogło zabraknąć licznej reprezentacji firmy. Wśród przedstawicieli byli pracownicy sklepów z całego kraju oraz Prezes Lidl Polska Maksymilian Braniecki - wszyscy uczestniczyli w kulminacyjnym punkcie imprezy - „Światełku do nieba".
Za wszystkie starania oraz wkład w tegoroczną zbiórkę firma Lidl pragnie podziękować swoim pracownikom i klientom, którzy po raz kolejny pokazali wielkie serce. Dziękujemy!

informacje_ms