Społeczeństwo » Społeczeństwo

Reprezentowanie klienta

Adwokat może prowadzić wszystkie rodzaje postępowań sądowych. Swoich klientów może reprezentować przed sądem gospodarczym, cywilnym praz administracyjnym.

Wszystkie sprawy powinien prowadzić umiejętnie, w taki sposób, aby zaoszczędzić czas i pieniądze, nie tylko swoje, ale również klientów, którzy zwrócili się do niego o pomoc.

Adwokat, który prowadzi swoją kancelarię prawną może prowadzić sprawy sądowe z zakresu prawa cywilnego, a w tym również gospodarczego. W zakres spraw sądowych wchodzą również sprawy, których przedmiotem są nieruchomości, uzyskanie należności, sprawy spadkowe jak i odszkodowania.

Adwokat może również prowadzić sprawy sądowe z zakresu prawa rodzinnego, w skład, których wchodzi: rozwód, separacja oraz podział majątku dorobkowego. Może również reprezentować swojego klienta ( Więcej informacji ) w sądzie, gdy sprawa dotyczy prawa karnego.

Niektóre sprawy, które „lądują” w sądzie bez adwokata nie zostaną zakończone w taki sposób jakbyśmy chcieli, bo najzwyczajniej w świecie nie umiemy się sami bronić, ani też nie znamy tak wnikliwie wszystkich przepisów polskiego prawa. Dlatego warto skorzystać z pomocy adwokata, który specjalizuje się w danych sprawach sądowych. Jeśli natomiast chodzi o wynagrodzenia adwokata za poprowadzenie sprawy sądowej to jest to kwestia umowy pomiędzy nim, a danym klientem. Jeśli borykasz się z trudną sprawą, z którą sam sobie nie poradzisz koniecznie skorzystaj z pomocy doświadczonego adwokata.

publ