Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Restauracja Dworcowa w Galerii Krakowskiej

Restauracje dworcowe od lat służyły pasażerom pociągów podczas podróży. Nawiązując do tej tradycji w Galerii Krakowskiej otwarto długo oczekiwaną restaurację właśnie o nazwie Dworcowa. Wyróżnia ją nie tylko secesyjne wzornictwo przemysłowe, ale przede wszystkim smakowita oferta kulinarna.

Restauracja Dworcowa mieści się na poziomie +1 Galerii.

Architektura wnętrz Restauracji Dworcowej ujmuje secesyjnymi elementami. Restauracja wzorowana jest na austriackim lokalu Pod Czarnym Wielbłądem, który jest ulubionym miejscem wielu wiedeńskich artystów i turystów. Restauracja zadbała również o bieżące informacje o przylotach i odlotach samolotów z Balic, które wyświetlają się na multimedialnej tablicy.

Klientów przyciągnie nie tylko aranżacja wnętrza, ale także smakowite jedzenie i przystępne ceny. Angielskie śniadania, austriackie dania, zestawy kanapek są przygotowywane przez dyplomowanego mistrza kuchni Anthony'ego Lelievre. Jedna ze specjalności restauracji Wiener Schnitzel zadowolił samego Wojciecha Nowickiego – krytyka kulinarnego Gazety Wyborczej - „Sznycel wionął świeżością, był kruchy i aż skwierczał na talerzu” - Gazeta Wyborcza Kraków, 08.02.2012.

Restauracja Dworcowa przygotowała również ofertę dla najmłodszych. Specjalne dziecięce menu, wysokie krzesełka zapewnią dzieciom i rodzicom komfort przebywania w restauracji.
Dworcowa znajduje się na pierwszym piętrze Galerii Krakowskiej. Czynna jest od poniedziałku do soboty w godzinach 9.00 - 22.00, a w niedzielę w godz. 10.00 - 21.00.

Więcej informacji udziela:
Ryszard Wysokiński: Dyrektor Centrum Galerii Krakowskiej, ECE Projekt Management Polska, tel.: +48 12 428 99 00, e-mail:ryszard.wysokinski@ece.com

PRinspiration