Rozrywka » Uroczystości
Restauracja Romantyczna ze Wzgórz Dylewskich nagrodzona
Jej szef kuchni Bartosz Budnik odebrał dyplomy na zajęcie I miejsca w dwóch kategoriach: Najlepsza Restauracja Hotelowa oraz Najlepsza Restauracja w Woj. Warmińsko-Mazurskim, a także za II miejsce w kategorii Najlepsza Restauracja w Polsce (ex equo z Platter by Okrasa). To już drugi tak znaczący sukces restauracji Romantycznej w plebiscycie, w którym niezależni audytorzy oceniali nie tylko najwyższą jakość usług (np. serwowane dania, obsługę i klimat), ale też umiejętność przemieniania jedzenia w sztukę.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
- Cieszą mnie niezmierne otrzymane wyróżnienia - mówi Bartosz Budnik - bo czuję, że docenione zostało moje wielkie zaangażowanie jakie wkładam nie tylko w wyszukiwanie lokalnych dostawców najlepszych produktów, ale również w przygotowanie dań. Dobra kuchnia powinna nie tylko sprawiać przyjemność z samego smakowania, ale również wpływać na nasze emocje. A dzieje się tak, gdy szef kuchni wkłada swoje całe serce w gotowanie.
Restauracja Romantyczna jest pierwszą w Polsce, która sześć lat temu otrzymała prestiżową rekomendację Slow Food®. Wyróżnienie to w całej Europie uchodzi za najbardziej szanowane obok michelinowskich gwiazdek. Od 8 do 25 listopada br. Romantyczna będzie uczestniczyć w slowfoodowej ogólnopolskiej akcji "Gęsina na Św. Marcina", dążącej do przywrócenia dawnej tradycji spożywania w Święto Niepodległości gęsiego mięsa, które nie ma sobie równych. Być może gęsina stanie się dla nas tym, czym indyk dla Amerykanów w Święto Dziękczynienia? Zachęcamy do odwiedzenia Romantycznej nie tylko w czasie trwania akcji, ale i po, do połowy stycznia przyszłego roku, kiedy gęsina będzie królową zimowego menu.
Aby poczuć maestrię kuchni, trzeba jej po prostu spróbować.
www.DrIrenaErisSpa.com/wzgorza
Nadesłał:
HotelSPA
|
Komentarze (0)