Kultura, sztuka » Kultura
Restauracja Tamka 43 na Kuchnia + Food Film Fest 2011
Zobacz więcej zdjęć » |
Uczta dla zmysłów
Dobre kino i wyśmienite jedzenie to połączenie niemal idealne, będące przepisem na przyjemne spędzenie wolnego czasu. Kanał Kuchnia+, organizator Film Food Fest, dostarczy niezapomnianych doznań – zarówno dla ducha jak też podniebienia, dla wszystkich uczestników tego wydarzenia. Podczas trzydniowego festiwalu zaprezentowane zostaną filmy dokumentalne i fabularne z Europy, Ameryki Północnej i Południowej oraz Azji. Wśród nich znajdzie się 11 dokumentów i dwa filmy fabularne. Tajniki i kultura lokalnej kuchni, historia japońskiego mistrza sushi, ostatnie posiłki więźniów skazanych na śmierć czy uprawa żywności ekologicznej na ciężarówce. To tylko niektóre z tematów, jakie czekają na uczestników Kuchnia + Food Film Fest 2011. Pokazy odbędą się w Warszawie (kino Kultura) oraz w Poznaniu (kino Muza).
Seans z Tamką 43
Nie powinno chodzić się do supermarketu kiedy jest się głodnym. Ta sama zasada dotyczy oglądania filmów o jedzeniu. W związku z tym organizator Kuchnia + Food Film Fest zadba o podniebienia gości. Restauracja Tamka 43 będzie miała w tym swój udział i podczas jednego z festiwalowych dni przygotuje dla wszystkich obecnych poczęstunek, który doskonale uzupełni filmowe doznania. Zespół Roberta Trzópka, który znalazł się wśród tegorocznych partnerów festiwalu, nie pozwoli widzom przejść obojętnie obok przygotowanych specjalnie na tę okazje dań. Ponadto na uczestników Kuchnia + Food Film Fest 2011 czekają spotkania z zaproszonymi gośćmi: bohaterami i twórcami filmów oraz znawcami sztuki kulinarnej. Wśród nich nie zabraknie szefa kuchni restauracji Tamka 43 – Roberta Trzópka. Każdy miłośnik kina i znakomitej kuchni będzie usatysfakcjonowany tą trzydniową ucztą dla zmysłów.
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, winebar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa światowej sławy szefa kuchni – Roberta Trzópka – specjalisty w dziedzinie gastronomii molekularnej oraz gotowania w niskich temperaturach metodą, sous-vide. Krótkie menu, częsta zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Zapraszamy na naszą stronę: www.tamka43.pl oraz na nasz profil na Facebooku: http://www.facebook.com/Tamka43
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
www.tamka43.pl
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)