Dom » Wnętrza

Rewolucja kuchenna - Blaty granitowe w cenach blatów kuchennych tradycyjnych.

Rozwiązania jakie umożliwia budowanie blatów kuchennych oraz wyposażenia kuchennego z kamienia typu granit lub marmur obecnie przeszła najśmielsze oczekiwania zarówno odbiorców jak i producentów.
Cena blatów granitowych  unormowała się w roku 2011 na poziomie kosztów jakie należałoby zapłacić za blaty kuchenne wykonane w tradycyjny sposób. Dodatkowo elementy wykończeniowe takie jak parapety granitowe są dostępne niemal w każdym większym mieście w Polsce – większość tych firm produkuje granit i marmur w miastach Sieradz i Łódź.

King Stone od wielu już lat zajmuje czołową pozycję  wśród renomowanych producentów. Firma na zlecenie oraz w ilościach hurtowych wytwarza:

·         blaty granitowe

·         blaty kuchenne

·         parapety granitowe

·         wyroby z kamienia

·         posadzki granitowe

·         kominki granitowe

Obróbka i produkcja kamienia w Polsce rozwija się bardzo prężnie.  Nietypowe rozwiązania oraz ciekawe projekty architektów pobudzają do wytwarzania coraz to nowszych oraz ciekawych artystycznie wzorów i kształtów kamienia naturalnego i syntetycznego. Duża konkurencja zmusza firmy do obniżania cen i poszukiwania tańszych dostawców - co wpływa na portfel klientów ostatecznych. Obecnie ceny kamienia są już tak niskie, że można zakupić blaty granitowe z kamienia w cenie jaką musielibyśmy zapłacić za blat z standardowego materiału.

King Stone wykorzystuje Granit i Marmur do produkcji blatów kuchennych i łazienkowych, starając zachować przy tym bardzo wysoką jakość oraz relatywnie niską cenę.

Wykonujemy schody z kamienia, posadzki, blaty z granitu i blaty z marmuru – a kamień obrabiamy samodzielnie oraz importujemy go z Afryki – mówi Marcin Lewicki – dyrektor firmy King Stone.

Producent oferuje wyroby marmurowe i granitowe różnego rodzaju – które importowane są od różnych producentów – po możliwie najniższej cenie. Ekspozycja firma King Stone jest dostępna dla wszystkich i można ją zobaczyć w takich miastach jak: Łódź, Warszawa, Sieradz

Więcej na www.king-stone.pl

littleprince