Firma » Praca

Ricardo Vargas gościem III Międzynarodowego Konwentu HR

Podczas III Międzynarodowego Konwentu HR – Global HR Perspective – wystąpi Ricardo Vargas, międzynarodowy autorytet branży HR. Tematem jego wykładu będzie rola zespołów kierowniczych w firmie. Vargas przyjeżdża do Polski na zaproszenie firmy szkoleniowo-doradczej House of Skills.

Ricardo Vargas wygłosi prelekcję pod tytułem „Słoń w składzie porcelany – dlaczego zespoły kierownicze inwestują w rozwój wszystkich oprócz siebie?”.

Ekspert opowie o przywództwie zespołów kierowniczych złożonych z menedżerów najwyższego szczebla. Wyjaśni, dlaczego posiadanie skutecznego teamu ma wpływ zarówno na wyniki osiągane przez pracowników, jak i wydajność całego przedsiębiorstwa. Vargas przedstawi również wyzwania, z jakimi muszą zmierzyć się menedżerowie w procesie rozwijania zespołów na najwyższych szczeblach zarządzania organizacją.

Ricardo Vargas jest konsultantem biznesowym i międzynarodowym mówcą. Jest uznanym ekspertem w zakresie budowania przywództwa w przedsiębiorstwach. Jego metody i pomysły z sukcesem wykorzystują międzynarodowe korporacje. W 2007 roku otrzymał tytuł Portugalskiego Konsultanta Roku, przyznawany przez HR Magazine i Select Vedior. Vargas związany jest z firmami doradczymi, między innymi Plan B Consulting (której jest założycielem). Jest autorem 10 książek, a także licznych artykułów z zakresu zarządzania. Posiada własną kolumnę w Executive Digest Magazine, wydawanym w Portugalii i Brazylii miesięczniku skierowanym do kadry menedżerskiej.

Tegoroczny Konwent HR odbędzie się 22 września w hotelu Marriott. Należy do cyklu konferencji organizowanych od 2003 roku przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami.

Więcej informacji na temat Konwentu można znaleźć na: http://www.pszk.org.pl/

Krzysztof_Miciałkiewicz