Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Ringosol - czyli, czym naprawdę warto nawilżać nos...

Osoby, które regularnie używają preparatów do nawilżania śluzówki nosa, najczęściej sięgają po te, których na aptecznych półkach jest najwięcej - a więc po aerozole bądź spraye stworzone na bazie wody morskiej

Tymczasem okazuje się, że jest środek, który na ludzki nos działa zdecydowanie lepiej niż zmodyfikowana dla potrzeb kosmetycznych i pozbawiona tym samym swoich właściwości woda morska. To roztwór Ringera. Na jego bazie powstawał jeden z najlepiej ocenianych przez laryngologów pod względem skuteczności preparat Ringosol, polecany zarówno dzieciom (także niemowlętom) jak i dorosłym do bezpiecznego nawilżania nosa, oczyszczania i regeneracji jego śluzówki.  Produkowany przez firmę Axfarm Ringosol to jedyny polski micro spray do nosa, który zawiera w swym składzie płyn Ringera i nie tylko  bezpiecznie nawilża i odżywia śluzówkę nosa, ale również udrażnia drogi nosowe, wypłukuje alergeny, oczyszcza zatoki, pomaga się pozbyć kataru.
Prowadzone na całym świecie badania naukowe potwierdzają, że nawilżacze do nosa zawierające płyn Ringera są skuteczniejsze od tych, które bazują na wodzie. Płyn Ringera wpływa na transport i aparat śluzowo-rzęskowy w zatokach i nosie, ułatwiając im proces naturalnego oczyszczania się. Jego właściwości w laryngologii znane są od wielu lat. Dlaczego roztwór Ringera jest lepszy dla nosa niż zamknięta w sprayu woda morska? Ano, dlatego, że w sprayu tak naprawdę nie ma wody morskiej w czystej postaci! Znana z tego, że w swym naturalnym środowisku  szczypie w oczy i nos woda morska, zanim trafi do  pojemnika z aerozolem tak naprawdę traci swą morskość. Na etapie produkcji preparatu nawilżającego poddawana jest modyfikacji chemicznej,  w wyniku której traci swe cenne właściwości i przestaje tym samym być morska. Nieprawdą więc jest, że nawilżamy nos wodą morską! Nawilżamy wodą, która przed przetworzeniem była morska.
Inaczej jest z płynem Ringera, który stanowi główny składnik Ringosolu – preparatu do nawilżania nosa. Roztwór Ringera posiada stały standaryzowany skład, dzięki któremu łatwiej sprawdzić i określić sposób jego działania na ludzki nos i błonę  śluzową. Dlatego zarówno Ringosol, jak i inne produkty (choć na Polskim rynku poza Ringosolem ich jak na razie nie ma) zawierające roztwór Ringera posiadają cenne składniki.  Produkty z płynem Ringera naprawdę nawilżają, regenerują, odżywiają – a nie udają jedynie, że mają takie możliwości.
-----------------------------------------------------
Podstawowe informacje o produkcie:
Nazwa: Ringosol micro spray do nosa
Producent: Axfarm sp. z o.o.
Wskazania:  codzienna higiena nosa, nawilżanie i oczyszczanie śluzówek  nosa dorosłych i dzieci, katar na podłożu alergicznym i infekcyjnym, doskonały dla osób przebywających w ogrzewanych bądź klimatyzowanych pomieszczeniach.
Działanie:  eliminuje uczucie zatkanego nosa, wypłukuje alergeny z błony śluzowej, wskazany w profilaktyce katarów, przywraca śluzówkom ich naturalną wilgotność, uwalnia nos od wydzielin i zanieczyszczeń, przywraca swobodę oddychania.
Pojemność:  50 ml
Liczba dawek: 500 dawek
Sposób aplikacji:  2-3 aplikacje do każdego otworu nosowego. Zabieg bezpiecznie można powtarzać  wielokrotnie w razie potrzeby. Może być stosowany przez  dłuższy czas.

Informacje o producencie:
Axfarm sp. z o.o. jest polską firmą działającą od 1998 roku. Specjalizuje się w produkcji i tworzeniu preparatów kosmetycznych, higienicznych oraz wyrobów medycznych przede wszystkim dedykowanych dla laryngologii. Stworzyła i wprowadziła na rynek produkty:  Ringosol, Cerumex, Cerumex MD, Looker, pracuje nad kolejnymi. Spółka Axfarm jest także wyłącznym dystrybutorem na Polskę zestawu Otovent służącego do wyrównywania ciśnienia w uchu środkowym.
Strona firmy www.axfarm.com.pl

IndygoPR&Thinkersteam