Technologie » AGD - RTV

Robert Lewandowski gościem specjalnym prezentacji najnowszych urządzeń Panasonic

Warszawa, 22 maja 2014 r. – W warszawskim Pure Sky Club odbyło się spotkanie z udziałem Roberta Lewandowskiego, który od maja tego roku rozszerzył zakres współpracy z firmą Panasonic.

Piłkarz promuje obecnie nie tylko markę LUMIX, ale został również ambasadorem linii telewizorów VIERA oraz pozostałych urządzeń audio i video firmy Panasonic.

Podczas spotkania na XXII piętrze jednego z warszawskich wieżowców zaproszeni goście mieli szansę zapoznać się z najnowszymi urządzeniami Panasonic z linii VIERA, LUMIX oraz urządzenia audio. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele mediów, firm partnerskich Panasonic oraz goście specjalni. W trakcie uroczystego spotkania Robert Lewandowski oraz Yoshiaki Sawada San, Dyrektor Działu Konsumenckiego Produktów Optycznych Panasonic wręczyli nagrody zwycięzcom konkursu „Obraz w 4K”.

„Kiedy jestem na boisku, kibice rozliczają mnie przede wszystkim ze skuteczności. Podobnie wygląda to w świecie technologii – klienci również oczekują od zakupionych sprzętów, że będą niezawodne i sprawdzą się w codziennym użytkowaniu. Te kilka miesięcy współpracy z Panasonic były dla mnie wystarczającym dowodem na to, że moja decyzja o podjęciu współpracy była strzałem w dziesiątkę – produkty Panasonic nie tylko na papierze mają doskonałe parametry, ale przede wszystkim świetnie sprawdzają się w działaniu. To, co jest dla mnie również ważne, to fakt, że dla Panasonic istotne są nie tylko cele biznesowe, ale także społeczne. Firma od wielu lat wprowadza w życie różnorodne inicjatywy społeczne, wspierając m.in. regiony bez dostępu do energii elektrycznej” – podkreślił Robert Lewandowski, Ambasador firmy Panasonic.

Nowy kontrakt z piłkarzem obowiązuje od 1 maja 2014 r. i obejmuje roczną współpracę na polskim rynku. Kampania skupi się na najnowszych modelach produktów Panasonic w kategorii telewizory (m.in. VIERA LED LCD AX800, AS800) i rozrywka domowa (systemy kina domowego
-
SC-BTT885, SC-BTT865, odtwarzacze Blu Ray - DMP-BDT700), które zostały zaprezentowane podczas Panasonic Convention w Amsterdamie.

„Ponad półroczna współpraca z Robertem Lewandowskim utwierdziła nas w przekonaniu, że ten światowej klasy napastnik doskonale sprawdza się zarówno na boisku, jak i na polu biznesowym. Cieszę się, że nasze aparaty LUMIX zdobyły jego uznanie i Robert zdecydował się zostać także ambasadorem produktów z serii VIERA oraz innych urządzeń audio i video. Jego osoba znakomicie wpisuje się w dynamiczny i nowoczesny wizerunek naszej marki” – powiedział Maciej Pączka, Dyrektor Marketingu firmy Panasonic na Europę Środkową i Wschodnią.

O Panasonic

Panasonic Corporation jest światowym liderem w rozwoju i inżynierii elektronicznej technologii oraz rozwiązań do zastosowania domowego, biznesowego, mobilnego i osobistego. Od czasu powstania w 1918 roku firma rozszerzyła swoją obecność na całym świecie i obecnie zarządza ponad 500 połączonymi spółkami, które w roku finansowym, zakończonym 31 marca 2014 r., zanotowały skonsolidowaną sprzedaż netto w wysokości 774 bilionów jenów (57,74 miliardów euro). Firma oddana jest tworzeniu nowych wartości poprzez innowacje we wszystkich grupach produktowych, aby zapewnić lepsze życie i lepszy świat dla swoich klientów.

Więcej informacji o firmie i marce Panasonic znajduje się pod adresem http://panasonic.pl/.

Panasonic Polska – znajdź nas online!

hkstrategies