Rozrywka i wypoczynek » Turystyka
Robert Trzópek na Międzynarodowym Forum Gospodarczym w Gdyni
Zobacz więcej zdjęć » |
Turystyka kulinarna
Co buduje magię restauracji? Jak stworzyć prawdziwie unikalną ofertę lokalu? Co to jest restauracja markowa? To pytania, na które odpowiedzi będą szukać uczestnicy Międzynarodowego Forum Gospodarczego w Gdyni, podczas Panelu Przemysłu Czasu Wolnego. Główną ideą bloku jest turystyka kulinarna oraz możliwości jakie daje dla miasta, regionu i kraju. Wśród prelegentów zaproszonych do udziału w panelu znalazł się Robert Trzópek – szef kuchni restauracji Tamka 43. To jedyny Polak, który aż sześć lat przepracował w restauracjach uznawanych powszechnie za najlepsze na świecie – w słynnej restauracji Noma w Kopenhadze (2 gwiazdki Michelin) oraz w legendarnej El Bulli (3 gwiazdki Michelin). To tam zdobył i szlifował umiejętności, które przeniósł na polski grunt. Wśród nich także kuchnię haute cousine – ekstrawaganckie i niezwykle starannie przyrządzone dania, będące zarówno przedstawicielami kuchni tradycyjnej jak też mieszanką smaków i stylów kulinarnych. Robert Trzópek na przykładzie restauracji Tamka 43, opowie, na czym polega magia tej kuchni i jak budować silną markę w gastronomii. Jego wieloletnie doświadczenie za granicą pozwala mu czerpać ze światowych standardów i wprowadzać nowatorskie metody w warszawskim lokalu. Obok kuchni Roberta Trzópka nie można przejść obojętnie. Kompozycja smaków oraz podanie odpowiadają najwyższym standardom i zadowolą wszystkich, którzy w kuchni poszukują inspiracji. Prelekcja podczas Międzynarodowych Targów Gospodarczych w Gdyni pozwoli szefowi kuchni Tamka 43 podzielić się wiedzą i doświadczeniem oraz z pewnością stanowić będzie ważny głos podczas dyskusji w ramach panelu.
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, winebar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa światowej sławy szefa kuchni – Roberta Trzópka – specjalisty w dziedzinie gastronomii molekularnej oraz gotowania w niskich temperaturach metodą, sous-vide. Krótkie menu, częsta zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Zapraszamy na stronę internetową www.tamka43.pl oraz nasz profil w serwisie Facebook: http://www.facebook.com/Tamka43.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
www.tamka43.pl
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)