Technologie » Komputery

Rodzinny Park Rozrywki Kids Arena wkrótce w Szczecinie!

Zakończenie prac budowlanych i otwarcie Rodzinnego Parku Rozrywki „Kids Arena” planowane jest na początek 2017 roku. Na działce o powierzchni ponad ośmiu tysięcy metrów kwadratowych stanie szesnaście całorocznych namiotów sferycznych Freedomes, znanych m.in. z filmu „Marsjanin”.

Ich łączna powierzchnia wyniesie cztery tysięcy metrów kwadratowych, a dwa największe z nich będą miały aż piętnaście metrów wysokości. W tych niezwykłych wnętrzach znajdzie się cała masa niepowtarzalnych i dotąd niespotykanych w Polsce i w Europie atrakcji, przeznaczonych nie tylko dla dzieci i młodzieży, ale dla osób w każdym wieku. Najmłodsi będą mogli bawić się m.in. w gigantycznym „małpim gaju” o w kształcie zamku o wymiarach 14,2x21,8x8 metrów, na kilku torach przeszkód, na zjeżdżalniach czy w parku trampolinowym. Starsi z pewnością przyjemnie spędzą czas w kinie (innym niż wszystkie), w restauracji czy korzystając z wielu innych, nie mniej interesujących, atrakcji.

Rodzinny Park Rozrywki „Kids Arena” stanie przy ul. Ofiar Oświęcimia w pobliżu Targowiska Manhattan i będzie to kolejne popularne i wyjątkowe również pod względem architektonicznym miejsce, które rozsławi Szczecin w Polsce i w krajach sąsiednich. Strona internetowa parku http://kidsarena.pl jest obecnie w trakcie budowy, lecz będzie dostępna jeszcze w 2016 roku lub – najpóźniej – w styczniu 2017 roku.

Firmą odpowiedzialną za inwestycję oraz wyłącznym właścicielem całego przedsięwzięcia jest firma OneGlobe Group ze Szczecina (http://oneglobe.group).

OneGlobe Media Agencja Interaktywna