Rozrywka i wypoczynek » Święta

Rodzinny weekend w IKEA Łódź

Czytanie bajek przez znanych łodzian, tekstylne warsztaty dla najmłodszych, występy zespołu muzycznego i tworzenie smakowitych ozdób na choinkę – w najbliższych weekend – 8 i 9 grudnia, IKEA Łódź zaplanowała atrakcje dla całej rodziny.

Magiczna moc pluszaków

W sobotę, 8 grudnia, będzie można nie tylko świetnie się bawić, ale także pomóc innym. W ramach trwającej w IKEA Łódź zbiórki nowych pluszaków, które za pośrednictwem Pogotowia trafią do chorych dzieci, łódzki sklep zaprosił do czytania bajek znanych mieszkańców naszego miasta. Dodajmy, że będą to bajki niezwykle, które rok temu napisali i nagrali m.in. prezydent Hanna Zdanowska, Małgorzata Niemczyk czy Agata Wojtkiewicz. Historii o magicznych pluszkach będzie można posłuchać od godz. 15.00 do 18.00.

Dodatkowo na najmłodszych podczas warsztatów tekstylnych czeka wyjątkowa misja. Między godz. 12.00 a 18.00 maluchy będą przystrajać pluszaki i tworzyć życzenia dla chorych dzieci, które z powodu choroby czy nieszczęśliwego wypadku trafią do karetki.

- Święta to wyjątkowy czas, w którym warto sprawić prezent komuś, kogo prawdopodobnie nigdy nie spotkamy, ale dla kogo ten nasz drobny gest będzie bardzo ważny - mówi Dagmara Kapitułka-Wojdak, Kierownik Marketingu IKEA Łódź.

W sobotę dla klientów IKEA Łódź przygotowano także darmowe degustacje świątecznych specjałów (w godz. 11.00 – 20.00) oraz występy zespołu tanecznego APSIK (o godz. 14.30, 15.30 i 16.30).

Słodkie warsztaty

W niedzielę, 9 grudnia, w kąciku dla najmłodszych w Restauracji IKEA w godz. 12.00 – 18.00, maluchy będą tworzyć z piernikowej masy świąteczne dekoracje. Serduszka, gwiazdki i wszystkie inne kształty, które podpowie dziecięca wyobraźnia będzie można wykonać pod okiem animatorek. Kolorowe pierniczki staną się z pewnością ozdobą niejednej, świątecznej choinki.

- Dzieci już nie mogą się doczekać pierwszej gwiazdki. Włączmy je w przygotowania do Świąt. Tworzenie ozdób na choinkę umili im czas oczekiwania i wprowadzi w wyjątkową, magiczną atmosferę Bożego Narodzenia - mówi Dagmara Kapitułka-Wojdak.

Na weekendowe warsztaty organizatorzy zapraszają nie tylko dzieci, ale także rodziców. To doskonała okazja, by razem z dzieckiem spędzić inspirująco czas i wykorzystać pomysły doświadczonych animatorów do zabaw w domu.

Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej: www.IKEA.pl/lodz

Maria Szwed