Firma » Biznes

Rozbudowa Stokvis Tapes Polska

Firma Stokvis Tapes Polska, będąca liderem na rynku w produkcji materiałów klejących, wytłumiających, uszczelniających i izolujących, rozbudowuje zakład produkcyjny w Kowalach koło Gdańska.

Przebudowa jest elementem strategii rozwoju firmy, której celem jest między innymi dbałość o wysokie standardy warunków pracy.

W związku z dynamicznym rozwojem Stokvis Tapes Polska, w siedzibie firmy trwa dostosowywanie przestrzeni, które ma na celu poprawę warunków pracy pracowników w części biurowej, produkcyjnej oraz magazynowej, a także lepszą ich integrację. Zgodnie z projektem powiększone i ulepszone zostaną przestrzenie biurowe i socjalne.

W projekcie przewidziano zupełnie nowe rozwiązanie – budowę wspólnej dla wszystkich działów kuchni z jadalnią, która spełni potrzeby kilkudziesięcioosobowej załogi. Wspólna kuchnia to pomysł zza oceanu. We wszystkich zakładach produkcyjnych grupy Illinois Tools Works, do której należy Stokvis Tapes Polska, powstają wspólne przestrzenie socjalne, z których korzystać mogą zarówno pracownicy produkcji, jak i administracyjni, co powoduje poprawę integracji osób z różnych działów.

– Od dłuższego czasu planowaliśmy remont budynku w związku ze stałym zwiększaniem się liczby pracowników. Dbamy o warunki zatrudnienia, zarówno pod względem formalnym, jak i poprzez zapewnienie odpowiednich przestrzeni – mówi Cezary Krojec, Dyrektor Operacyjny w Stokvis Tapes Polska Sp. z o.o. – Liczymy, że zmiany pozytywnie przełożą się na zadowolenie naszych pracowników na wszystkich szczeblach – dodaje.

Zakres remontu obejmuje ponadto powiększenie przestrzeni biurowej, poprzez zbudowanie nowych biur i powiększenie dotychczasowych pomieszczeń, budowę nowej sali konferencyjnej oraz mniejszego pomieszczenia do spotkań indywidualnych. W ramach przebudowy zaprojektowano także nowe pomieszczenia socjalne w hali produkcyjnej i magazynie, a także budowę nowych szatni
z zapleczem sanitarnym. Dodatkowo w fabryce powstaje nowy warsztat dla działu Utrzymania Ruchu.

marta.laskowska@personal-pr.pl