Firma » Biznes

Rozpocznij Nowy Rok z fakturowaniem online

Qfirma.pl uruchamia nową odsłonę intuicyjnej, a zarazem rozbudowanej aplikacji do fakturowania online, która pozwala małym i średnim firmom na sprawne i szybkie wywiązanie się z formalnych zobowiązań. Aplikację można wypróbować bezpłatnie, dzięki dostępnej wersji demonstracyjnej.

Qfirma.pl to narzędzie umożliwiające wystawianie wszystkich typów faktur, w tym faktur korygujących i zaliczkowych. Dzięki programowi można w kilka sekund wystawić fakturę lub jej korektę. Qfirma.pl posiada również szereg przyspieszających pracę funkcji, w tym m.in.: wystawianie dokumentów na podstawie faktur pro-forma, klonowanie i drukowanie dokumentów oraz zaadresowanych kopert do formatu PDF. Do ciekawych funkcji programu zaliczyć można także: faktury cykliczne przydatne przedsiębiorcom wystawiającym powtarzające się dokumenty sprzedaży, zautomatyzowane przypomnienia o zaległych płatnościach oraz obsługę dokumentów walutowych. Program posiada również rozbudowane funkcje konfiguracyjne, dzięki którym można definiować własne jednostki miary, grupy kontrahentów i produktów oraz szablony numeracji. Dodatkowo, aplikacja zapewnia zmianę wyglądu faktury, dzięki gotowym szablonom oraz możliwości tworzenia własnych wzorów. Każdy dokument może być także opatrzony logotypem firmy.

– Qfirma.pl to przede wszystkim prosty, intuicyjny interfejs użytkownika oraz duże możliwości konfiguracyjne, w tym m.in. możliwość dowolnej definicji numeracji faktur, obsługa odwrotnego obciążenia, możliwość nadawania uprawnień pracownikom i umieszczenia na dokumentach dodatkowych, ważnych informacji tekstowych oraz graficznych – wyjaśnia Małgorzata Lesik, pomysłodawca systemu Qfirma.pl. – Główna korzyść wynika z charakteru narzędzia. Jest to aplikacja online, więc dostęp do programu i danych odbywa się przez przeglądarkę internetową z dowolnego komputera na każdym systemie (Windows, MacOSX, Linux). Nie ma także limitów co do liczby stanowisk, co jest charakterystyczne dla programów tradycyjnych.

Aplikacja dostępna jest 24h/dobę – wystarczy komputer z internetem. Dzięki wersji mobilnej na smartfony z systemem Android, fakturę możemy wystawić i wysłać klientowi w dowolnym momencie. Program przeznaczony jest zarówno dla podatników VAT, jak i podmiotów z tego podatku zwolnionych. W przygotowaniu jest także moduł księgowości online i program magazynowy. Aplikację można wypróbować bezpłatnie, dzięki 30-dniowej dostępnej wersji demonstracyjnej.

Anna Sobolewska