Dom » Architektura

Rozwój usług architektonicznych

W dobie kryzysu jak także w pełni rozwiniętej gospodarki wolnorynkowej gdy prowadzimy biuro architektoniczne nie możemy się tylko skupiać na pojedynczej działalności ukierunkowanej na jedna dziedzinę.

Współczesne biuro architektoniczne powinno także oferować  poza usługami związanymi bezpośrednio z konstrukcjami domów także taka usługę jaką jest projektowanie wnętrz.

W dzisiejszych czasach aby móc się utrzymać na rynku warto oferować rozszerzone i kompleksowe usługi tak aby klient który do na przyszedł nie uciekał nam do konkrecji tylko dlatego ze ona ma dodatkowe usługi w swojej ofercie które to są odpowiednio wliczone w koszt projektu całego domu.

Dosyć często w takim właśnie przypadku usługa projektowania wnętrz jest znacznie tańsza niż tak która jest nam oferowana na rynku przez biura czy tez pojedynczych architektów wnętrz zajmujących się tylko własna dziedziną. Równocześnie projektanci wnętry mają łatwiejszy dostęp do klientów i na dodatek nie są zmuszeni ich szukać na własna rękę, ponieważ klient który pojawia się w biurze architektonicznym na pewno natychmiast zainteresuje się także taką usługa kompleksowa w której skład wchodzi aranżacja wnętrz.

W takim właśnie przypadku klient który już jest zadowolony z naszych usług zmazanych z projektem wymarzonego domu na pewno bardzo chętnie będzie chciał także skorzystać  u nas z wykonania mu projektu aranżacji wnętrza takiego domu. Takie postawienie sprawy powoduje ze praktycznie klient odbierając od nas projekt domu otrzymuje także projekt aranżacji i jedyne czym się musi aktualnie zajmować i martwić jest odpowiednie wykonawstwo obydwu projektów.

Takie podejście nie tylko powoduje że mamy zadowolonych klientów ale także zapewnia nam dużą szanse na prace z tak zwanego polecenia która to w dzisiejszych czasach jest lepszym rozwiązaniem od reklamy naszej firmy.

36media