Firma » Biznes

RTV Euro AGD w Quick Park Konstancin

RTV Euro AGD otworzy salon sprzętu elektronicznego w Konstancinie. Sieć podpisała umowę najmu 476 m. kw. z centrum handlowym Quick Park, którego otwarcie jest zaplanowane na 2018 rok.

RTV Euro AGD jest pierwszą polską firmą działającą na rynku sprzedaży sprzętu elektronicznego oraz sprzętu gospodarstwa domowego. Sieć handlu detalicznego oferuje telewizory i sprzęt RTV, duże i małe AGD, komputery, tablety, telefony, sprzęt fotograficzny, gry i konsole oraz akcesoria. W Polsce otwartych jest już 252 sklepów dystrybutora w 161 miastach.

- Proces kompletowania najemców w Quick Park Konstancin przebiega bez zastrzeżeń. W przypadku oferenta sprzętu elektronicznego zdecydowaliśmy się na współpracę z RTV Euro AGD, czołową siecią detaliczną w Polsce. To doskonały wybór dla tych klientów, którzy cenią wysoką jakość usług i szeroką ofertę produktów - mówi Agnieszka Drucis, Dyrektor Marketingu i PR Real2B Development.

RTV Euro AGD jest kolejnym zakontraktowanym najemcą w powierzchni handlowej w Quick Parku Konstancin. W ostatnich miesiącach spółka Real2B Development poinformowała o zawarciu umowy najmu 486 m. kw. z Martes Sports oraz 838 m kw. z Organic Farma Zdrowia.

Za koncepcję komercyjną oraz wynajem centrum Quick Parku Konstancin odpowiada firma Mallson Polska.

QUICK PARK KONSTANCIN

Quick Park Konstancin będzie pierwszym tego typu regionalnym hybrydowym centrum handlowym w okolicy Konstancin-Jeziorna i Warszawy. Został zaprojektowany jako zespół 3 niezależnych obiektów handlowych, o łącznej powierzchni najmu 5000 m2, oferujących 35 sklepów, punktów usługowych oraz gastronomicznych, najlepszych polskich i zagranicznych sieci. Do dyspozycji zmotoryzowanych klientów dostępny będzie parking ze 180 miejscami postojowymi.

Quick Park Konstancin jest budowany przy drodze wojewódzkiej nr 724 łączącej Warszawę z Górą Kalwarią, w bezpośrednim sąsiedztwie restauracji McDonald's, osiedla Konstancja oraz prestiżowej szkoły American School of Warsaw.

Projekt Quick Parku, przygotowany przez biuro architektoniczne MOFO Architekci, będzie nawiązywał do uzdrowiskowego charakteru Konstancin-Jeziorna. Celem przyświecającym projektantom było stworzenie pomiędzy budynkami, tworzącymi park handlowy, ogólnodostępnego miejsca w stylu miejskiego placu. Poprzez połączenie ulicy handlowej z placem miejskim, cały kompleks o stosunkowo niewielkiej skali, nawiązywać będzie do klasycznych zasad urbanistyki, oferując nową przestrzeń miejską na najwyższym poziomie.

***
Deweloperem obiektu jest Real2B Development Sp. z o. o., która wspólnie z inwestorami: Retail Parks Fund FIZ AN oraz renomowanymi bankami, realizuje sieć kilkudziesięciu regionalnych hybrydowych centrów handlowych pod nazwą Quick Park na terenie całego kraju. Cechą charakterystyczną Quick Parków jest ich usytuowanie bezpośrednio przy głównych arteriach komunikacyjnych oraz przy największych osiedlach mieszkaniowych. Quick Parki dedykowane są mieszkańcom mniejszych miejscowości - do 100 tys. ludności, którzy wzorem wielkich miast, będą mogli na co dzień korzystać z możliwości i atrakcji, jakie oferują centra handlowe. Wszystko to w jednym miejscu z kwadransem na dojazd. W listopadzie 2016 r. zostały otwarte pierwsze w Polsce tego typu obiekty: Quick Park Strzegom i Quick Park Mysłowice. W przygotowaniach i realizacji są także obiekty w Sulechowie, Olkuszu, Oławie, Pułtusku, Kępnie, Turku oraz Konstancinie-Jeziorna.

***
Zarządcą obiektu jest Property2B Sp. z o.o., firma powołana do kompleksowego zarządzania obiektami komercyjnymi. Świadczy ona pełny zakres obsługi nieruchomości, w tym m. in. audyty techniczne, rekomercjalizacje, HR, prowadzenie ksiąg rachunkowych, budżetowanie, rozliczanie opłat wspólnych i kontrolę należności. Property2B zatrudnia najlepszych ludzi w branży, którzy trwale umacniają relacje z najemcami.

***
Grupa Real2B powstała w 2013 roku. Tworzą ją Real2B Development - firma dewelopersko-inwestycyjna, która wspólnie z inwestorem Retail Parks Fund FIZ AN tworzy ogólnopolską sieć Quick Parków. Property2B, które zarządza Funduszem RPF FIZ AN oraz nadzoruje jego spółki portfelowe. Capital2B świadczący kompleksowe usługi z zakresu finansowania inwestycji.

artur@multian.pl