Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

Rusza projekt EKO FOR 1000

Ponad 1000 ekologicznych miejsc siedzących, specjalnie dedykowana oferta cateringowa oraz warsztaty kulinarne i nauka zdrowego odżywiania w tle - oto nowy projekt Deli Catering, czyli EKO FOR 1000, stworzony z myślą o tych wszystkich, którzy cenią ekologiczne rozwiązania.

Marka EKO FOR 1000 powstała w wyniku połączenia sił trzech firm: Star Event, Siedzę Na Palecie oraz DELI Catering. Celem projektu było stworzenie takiego rozwiązania, które pozwalałoby na połączenie wielu ekologicznych miejsc siedzących z dedykowaną ofertą cateringową.

„Od dawna chcieliśmy stworzyć mobilny ekologiczny piknik” – mówi Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający w firmie DELI Catering, która jest krajowym liderem na rynku usług cateringowych w zakresie Kulinariów Eventowych. „Zależało nam na stworzeniu zupełnie nowego produktu na rynku eventów, który stanowiłby połączenie najlepszej jakości produktów z ekologicznymi aranżacjami meblowymi w tle. Tak oto, wraz z firmą Star Event oraz Siedzę na Palecie, zjednoczyliśmy siły i powstała marka EKO FOR 1000” – dodaje Damian Wiatrak.
Jak działa EKO FOR 1000? Projekt ten stanowi rozwiązanie na każdy event, któremu towarzyszyć ma ekologiczny charakter. Jak sugeruje już sama jego nazwa, to kompleksowa oferta ponad 1000 ekologicznych miejsc siedzących wraz z dedykowaną ofertą cateringową. Warto jednak podkreślić, że choć w nazwie występuje liczba tysiąc, realizowane są tu także i małe oraz indywidualne zamówienia.

Co ważne, EKO FOR 1000 daje możliwość organizacji eventu w dowolnej lokalizacji - ograniczeniem nie jest tu nawet brak terenu zielonego, albowiem garden party może być zbudowane w każdym (nawet zimnym i industrialnym) wnętrzu. Stąd przy wyborze odpowiedniego miejsca w grę wchodzą nie tylko hale produkcyjne, lecz także i parkingi czy patia biurowców – jedynym zadaniem klienta jest tylko wskazanie miejsca, gdzie chce zorganizować imprezę.

„Dla nas szerzenie wiedzy z zakresu ekologii jest szczególnie ważna” – mówi Damian Wiatrak. „Stąd do obsługi cateringowej wykorzystujemy chociażby opakowania z biodegradowalnych tworzyw, które wykorzystujemy miedzy innymi do prezentacji naszych produktów na stołach oraz bufetach. Współtworząc projekt EKO FOR 1000 chcieliśmy pójść o krok dalej i stworzyć kompleksowy produkt, oparty nie tylko na zdrowym menu, lecz także i ekologicznej scenografii” - podkreśla Damian Wiatrak.

Stąd EKO FOR 1000 to nie tylko specjalnie dedykowana oferta cateringowa – to także ekologiczne aranżacje meblowe, w skład których wchodzą palety, skrzynie, a także szpule i baloty słomy. Całość zamykają – na specjalne życzenie klienta - warsztaty kulinarne i nauka zdrowego odżywiania podczas imprezy.

SO PUBLIC