Dom » Nieruchomość

Ruszyła sprzedaż mieszkań w III etapie inwestycji Osiedle Symbioza

Rozpoczęła się sprzedaż mieszkań w ramach III etapu inwestycji Osiedle Symbioza, zlokalizowanej przy ulicy Sołtysowskiej. W budynku przewidziano udogodnienia dla mieszkańców w postaci wózkowni i rowerowni, a na czas przedsprzedaży miejsca postojowe naziemne oferowane są w cenie mieszkania.

Rozpoczęła się sprzedaż mieszkań w ramach III etapu inwestycji Osiedle Symbioza, zlokalizowanej przy ulicy Sołtysowskiej. W budynku przewidziano udogodnienia dla mieszkańców w postaci wózkowni i rowerowni oraz garażu podziemnego, a na czas przedsprzedaży miejsca postojowe naziemne oferowane są w cenie mieszkania.

Osiedle Symbioza składać się będzie z czterech 6-kondygnacyjnych budynków. W III etapie deweloper planuje budowę 71 mieszkań (1- 4 pokojowych) o zróżnicowanych metrażach. Na terenie inwestycji znajduje się żłobek i przedszkole dla dzieci, a mieszkańcy osiedla będą mogli korzystać również z ogrodu oraz klubu sąsiedzkiego. Inwestycję otacza ponad 100 hektarów terenów zielonych, a na dachach budynków przewidziano przestrzeń biologicznie czynną.

- Infrastruktura osiedla zaprojektowana została z myślą o rodzinach aktywnie spędzających czas, dla których ważny jest codzienny kontakt z naturą. Otoczenie Łąk Nowohuckich sprzyjać będzie rekreacji, a dostępny dla wszystkich mieszkańców ogród sąsiedzki, umożliwi zacieśnianie relacji pomiędzy mieszkańcami - mówi Bartłomiej Rzepa z zarządu spółki Rogala Development. - Integracji sprzyjać będzie wspólna przestrzeń wyposażona w leżaki, kreatywny plac zabaw dla dzieci, boisko do gry w piłkę, a także warzywnik, w którym każdy z mieszkańców będzie mógł uprawiać ulubione owoce i warzywa. Dodatkowo na terenie inwestycji powstanie klub sąsiedzki z bilardem i piłkarzykami - dodaje.

Inwestorem Osiedla Symbioza jest Grupa Rogala, która ma na swoim koncie wiele udanych inwestycji w nieruchomości z sektora mieszkaniowego, biurowego
i handlowego (Delikatesy Centrum).

Zakończenie III etapu inwestycji zaplanowane jest na II kwartał 2023 roku.

primetimeprpl