Kultura, sztuka » Kultura

RYSZARD ĆWIRLEJ - SPOTKANIE AUTORSKIE - ŁÓDŹ

RYSZARD ĆWIRLEJ - SPOTKANIE AUTORSKIE - ŁÓDŹ 27 czerwca, godz. 18:00 empik Manufaktura, Łódź, ul. Karskiego 5

Ryszard Ćwirlej - laureat Nagrody Czytelników Wielkiego Kalibru 2017 i niekwestionowany mistrz neomilicyjnych kryminałów powraca z kolejną częścią kultowej opowieści o poznańskich milicjantach. Najnowsza książka nosi tytuł: „Masz to jak w banku” (Wydawnictwo MUZA S.A.). Akcja powieści rozgrywa się na tle przełomowych wydarzeń z 1989 r. W Poznaniu dochodzi do serii tajemniczych i brutalnych morderstw dokonanych na miejscowych handlarzach dewizami. Wszystko wskazuje na to, że ktoś chce przejąć cały walutowy rynek szefa poznańskich cinkciarzy Grubego Rycha, usuwając przy tym wpływowych handlarzy… W „Masz to jak w banku” nie brakuje charakterystycznego dla Ryszarda Ćwirleja czarnego humoru i ironii przynoszących skojarzenia z filmami Stanisława Barei. Bo Ryszard Ćwirlej to jego godny następca. W pisaniu o kryminalnej Polsce Ludowej nie ma sobie równych.

iwona.kazmierczak@empik.com

Zamów opracowanie informacji prasowej

Ewa Dąbrowska dieta
Dieta gwiazd dla każdego! Leczymy dietami dr n med Ewy Dąbrowskiej. Oczyszczająca kuracja dietą warzywno owocową wyzwalająca w organizmie samoleczące procesy