Gospodarka » Żywność

Salatkowe love

Salatkowe love
Zobacz więcej zdjęć »
Lato to wspaniały okres dla naszych kulinarnych eksperymentów, pozwala bowiem czerpać ze swojego rogu obfitości pełnymi garściami… W kuchni ograniczać nas może tylko nasza wyobraźnia. Zapach i smak świeżych warzyw i owoców, intensywność ich kolorów…

Cała ta paleta dobrodziejstw letniej natury, powoduje, że w tym czasie chętniej niż zazwyczaj, sięgamy po zdrowe warzywa i owoce, łącząc je w pysznych i odżywczych sałatkach. Odpowiednio dobrane i przygotowane zaserwujmy naszym przyjaciołom, zapewniając im zarówno przyjemne wrażenia smakowe, jak i dodając siły i energii.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Okres wiosenny i wakacyjny to doskonały czas, aby zmienić nasze nawyki żywieniowe. Lekka sałatka to właśnie to, czego potrzebuje nasz organizm. Latem natura szczególnie nas rozpieszcza feerią barw i smaków. Dlatego przyrządzając wakacyjną sałatkę, sięgnij po te składniki, które szczególnie lubisz. Nie zapomnij o coraz częściej goszczących na naszych stołach oliwkach. Są one bowiem źródłem cennych minerałów i mikroelementów.

Sposobów na wykorzystanie oliwek w kuchni jest bardzo wiele. Jest to zasługa ich niepowtarzalnych walorów prozdrowotnych i smakowych. Najczęściej królują one na naszych stołach jako element sałatek czy dań na zimno. Idealnie komponują się z serami, warzywami czy rybami - szczególności z tuńczykiem. Nadają się też do dań na ciepło takich, jak pizza czy potraw z makaronem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by potraktować oliwki jak przekąskę. Wystarczy otworzyć słoik, przesypać je do miseczki i można delektować się znakomitym, śródziemnomorskim przysmakiem.

 

 

Jak powszechnie wiadomo, oliwki zaostrzają apetyt, a więc stanowią idealną przystawkę. Oliwki marki Bulerias® to „creme de la creme” wśród oliwek. Konsumenci mogą delektować się smakiem zarówno zielonych i czarnych oliwek w wersji saute, bądź też nadziewanych: papryką, anchois, cytryną czy łososiem. Ich różnorodność i uniwersalność sprawiają, że każda impreza jest udana! Najsmaczniejsze są zimne, serwowane prosto z lodówki. Wyjmuje się je z zalewy tuż przed podaniem na stół, dzięki czemu można w pełni delektować się ich smakiem.

Warto sięgać po oliwki regularnie. A to za sprawą ich prozdrowotnych właściwości. Zawierają bowiem składniki, dzięki którym możemy zapobiec miażdżycy, nowotworom i chronią przed alergiami. Tym bardziej, że wystarczy zjeść tylko kilka oliwek dziennie!

Hiszpańskie oliwki Bulerias® idealnie nadają się do wykorzystania na domowych przyjęciach. Ich niezapomniane walory smakowe, fascynujące aromaty pobudzają zmysły i stanowią preludium szalonej zabawy.

 

OLIWKI BULERIAS ZIELONE DRYL. MONZANILLA 142 G STOVIT, ok. 5,00 zł

OLIWKI BULERIAS ZIELONE DRYL. MONZANILLA 142 G STOVIT – ok. 5,00 zł

OLIWKI ZIELONE Z PAPRYKĄ MONZANILLA 142 G – ok, 5,00 zł

Oliwki królewskie hiszpańskie drylowane Bulerias (340 g): ok. 10,00 zł

Oliwki królewskie hiszpańskie nadziewane pastą paprykową Bulerias (340 g): ok. 10,00zł



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »