Gospodarka » Żywność
Salmon Tataki i Soft Shell Crab. Nowe propozycje smakowe dla miłośników japońskiej kuchni
Zobacz więcej zdjęć » |
Krab w miękkiej odsłonie
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Soft shell crab to nic innego jak nazwa małego kraba z miękką, jeszcze nierozwiniętą skorupą. Ma oliwkowo-zielono-białą skorupę oraz niebieskie odnóża, którym zawdzięcza swoją nazwę. Krab błękitny jest dominującym drapieżnikiem ujść rzek i nabrzeżnych siedlisk, występującym w zachodniej części Oceanu Atlantyckiego i w Zatoce Meksykańskiej. Należy do jednego z najważniejszych gospodarczo gatunków krabów.
Delikatna forma skorupiaka sprawia, że można go jeść w całości. Delikatnie panierowany krab z ogórkiem, zawinięty w płatek sojowy pojawił się niedawno w menu restauracji OTO!Sushi i już zyskał szerokie grono swoich zwolenników.
Salmon Tataki
Miłośników oryginalnych połączeń smakowych na pewno ucieszy kolejna, oferowana przez OTO!Sushi pozycja. Salmon Tataki to przystawka, do której dressing stworzony został na bazie sosu shiso, wykonanego z roślinki o tej samej nazwie. Pachnotka uprawna (bo tak pospolicie nazywa się roślinę shiso) pochodzi z obszaru Indii, Chin, Japonii, Półwyspu Indyjskiego i Indochin. Jest bliską krewną mięty, szałwii, melisy, bazylii i lawendy.
Bardzo popularne szczególnie w kuchni japońskiej liście i kwiaty shiso mają miętowo-cynamonowy aromat, który podkreśla smak dań rybnych – zwłaszcza sushi, czego dowodem jest pozycja Salmon Tataki w OTO!Sushi.
Zapraszamy!
Więcej informacji na: https://www.facebook.com/pages/OTOSUSHI/171241514129?ref=ts&fref=ts
Nadesłał:
WalkPR
|
Komentarze (0)