Dom » Budownictwo

Sanplast SA pomaga rozwinąć skrzydła

Sanplast SA od kilku lat jest liderem wśród firm produkujących wyposażenie łazienki. Najlepsi z najlepszych stawiają na doświadczenie i rozwój, otwierając się przy tym na innych w ramach licznych działań sponsorskich.

Sport jest źródłem naturalnych ludzkich emocji. Ma fantastyczną moc przyciągania i łączenia ludzi. Początkowo firma Sanplast SA wspierała przede wszystkim ludzi młodych i zdolnych, trenujących w lokalnych klubach. Przekonanie o odnalezieniu talentów rozbudziło ochotę na poszerzenie zakresu swojej pomocy.

Firma Sanplast SA wspiera młodych sportowców, czego dowodem jest choćby przekazanie nagród dla uczestników Mistrzostw Polski w Skokach na Nartach Wodnych. Ta ogólnopolska impreza odbyła się latem w malowniczym Przyjezierzu nad jeziorem Ostrowskim. Widowisko podziwiało setki kibiców, było co oglądać – na zawody przybyli zwycięscy tegorocznych mistrzostw świata w Australii, jak również doskonali narciarze wodni z Bytomia, Augustowa, Szczecina oraz Warszawy.
Godne uwagi jest również wsparcie sportów walki. Klubowi Sportowemu HUSARZ Gniezno firma Sanplast SA przekazała zapaśnicze stroje sportowe, w których zawodnicy z dumą reprezentują swoją drużynę i odnoszą coraz liczniejsze zwycięstwa.
W tym sezonie Sanplast SA postanowił wesprzeć drużynę koszykarskiego Mistrza Polski 2012/2013 - Stelmet Zielona Góra. Determinacja sportowego zespołu doprowadziła w ostatnim sezonie, jak i w bieżącym, do licznych zwycięstw drużyny.
„Wykonaliśmy kolejny krok w naszych działaniach sponsoringowych, inwestując tym razem w zespół ogólnopolski. Widzimy w tej drużynie duży potencjał i mamy nadzieję, że nasza współpraca przysporzy nam wielu pozytywnych emocji i doprowadzi do sukcesu.” – mówi Małgorzata Hulisz specjalista ds. marketingu Sanplast SA.

„Cieszymy się, że możemy wspierać nowe drużyny, dzięki czemu zawodnicy mogą rozwijać swój talent i osiągać coraz większe sukcesy sportowe. Takie działania umacniają ważne dla nas wartości: wzajemne zrozumienie, wysoką wiarygodność i zaufanie.”  – dodaje Michał Szydłowski – Dyrektor Handlowy Sanplast SA.

Firma Sanplast SA to przede wszystkim lata wytrwałej i ciężkiej pracy, które pozwoliły osiągnąć sukces. „Dostaliśmy szansę na rozwinięcie skrzydeł, a teraz chcemy umożliwić to innym. Po naszych działaniach w 2013 roku widzimy, że warto.” - podkreśla Michał Szydłowski.

Arni