Firma » Biznes

SAP liderem na rynku systemów ERP

Według raportu specjalnego Computerworld TOP200 z dnia 21 czerwca 2011 r., opisującego polski rynek teleinformatyczny, SAP Polska niezmiennie utrzymuje pozycję lidera w kategorii Największego Producenta Systemów ERP.

SAP Polska w stosunku do roku poprzedzającego poprawił swój wynik w sprzedaży oprogramowania w 2010 r. o 24 mln zł, co dało wartość 288 mln zł.

Jednocześnie  osiągnął 167 mln zł przychodów ze sprzedaży w segmencie systemów ERP w 2010 r. plasując się w rankingu na miejscu pierwszym.

SAP Polska w 2010 r. po raz kolejny potwierdził swoją pozycję lidera wśród producentów oprogramowania dla firm.

Co czeka rynek w 2012 roku?

„Rynek ERP wciąż się rozwija dzięki funduszom unijnym i wzrostowi gospodarczemu. To  m.in. dotacje dały polskim przedsiębiorcom możliwość inwestowania w nowoczesne systemy do zarządzania.. Nie zapominamy również o małych firmach, dla których dedykujemy SAP Business One Starter Package, produkt który jest szansą na wzmocnienie i ugruntowanie pozycji.”- powiedział Wojciech Niemiec, Prezes firmy SUPREMIS Sp. z o.o.

Raport Computerworld TOP200  został przygotowany we współpracy z IDC, renomowaną firmą zajmująca się analizą rynku teleinformatycznego w Polsce i na świecie.

anna.lewandowska