Społeczeństwo » Społeczeństwo

Sebastian Mila zaskoczył wszystkich

Rozpoczęła się aukcja charytatywna, na której wystawiono piłkę, koszulkę i buty zawodnika Śląska Wrocław i reprezentacji Polski Sebastiana Mili. Pieniądze pozyskane z licytacji zostaną przekazana na rzecz Fundacji „Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci”.

W piątek w Magnolia Park Sebastian Mila zainaugurował wielką akcję charytatywną na rzecz Fundacji ,,Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci”. Pod młotek poszła koszulka, w której zawodnik rozgrywał swoje szczęśliwe mecze, jego buty piłkarskie, a także piłka z autografami zawodników Śląska Wrocław. Jak zapowiedział podczas spotkania z fanami, do aukcji za kilka dni dołączy koszulka reprezentacji Polski z meczu z Gruzją.

- To bezcenne uczucie, gdy dostrzegamy, jak wiele osób chce wziąć udział w tak szczytnej akcji – mówi Sebastian Mila. ­– Cieszy mnie każda chwila, w której mogę pomóc mojej rodzinie, za jaką uważam podopiecznych i pracowników Fundacji. To oni są prawdziwymi bohaterami. Dzięki ich odwadze oraz zaangażowaniu zwykłych ludzi jestem pewien, że wszyscy gramy w jednym zespole – mówił podczas spotkania.

Licytacja już rozpoczęła się na stronie http://charytatywni.allegro.pl/ i potrwa do 22 grudnia.
Mamy nadzieję, że jak najwięcej osób weźmie udział w licytacji. Jedno jest pewne. Ktoś otrzyma w tym roku na gwiazdkę wyjątkowy prezent. Dostaną go także dzieci, dla których każda złotówka jest na wagę złota – mówił Tomasz Waszkiewicz, dyrektor Magnolia Park.  Dochód z aukcji zostanie przekazany Fundacji „Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci” – pieniądze wesprą codzienną działalność: rehabilitację, leczenie, wsparcie psychologiczne dla podopiecznych Fundacji oraz ich rodzin.

- Hospicjum utrzymuje się głównie z darowizn, dlatego liczy się dla nas każda pomoc – mówi Beata Hernik-Janiszewska z Fundacji „Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci”. – Akcje specjalne, jak rozpoczęta właśnie licytacja, mają szczególne znaczenie, ponieważ niosą ze sobą dużo pozytywnej energii.

Aukcje przedmiotów przekazanych przez Sebastiana Milę można znaleźć na stronach:

Kolejne przedmioty zostaną przekazane wkrótce.

Licytacja potrwa do 22 grudnia.

PREXPERT