Technologie » AGD - RTV

SEBO prezentuje ofertę dla rynku HoReCa na targach ISSA Interclean

Branża usług sprzątania stawia na urządzenia do polerowania. To jeden z najsilniejszych trendów 24. międzynarodowych targów ISSA Interclean w Amsterdamie, gdzie swoją ofertę zaprezentowała marka SEBO – niemiecki producent najwyższej jakości odkurzaczy i urządzeń polerujących klasy premium.

Czyste parkiety, posprzątane schody czy  schludne otoczenie wokół budynku to nie wszystko. Branża HoReCa stawia obecnie na połysk, szczególnie nawierzchni z naturalnego kamienia, tworzywa PCV oraz drewna. Dlatego też nowoczesne urządzenia do polerowania były jednym z najmocniejszych trendów zakończonych w Amsterdamie targów ISSA Interclean.

„Targi ISSA Interclean, ze względu na swój rozmach oraz prestiż, wyznaczają trendy na rynku usług sprzątania na całym świecie. Podczas tegorocznej edycji wśród wystawców dało się wyraźnie zauważyć nowy nurt w sprzątaniu profesjonalnym, a mianowice urządzenia do polerowania. Bardzo nas to cieszy, ponieważ polerki SEBO to doskonałe urządzenia, od lat popularne na zachodzie. Jestem przekonany, że ten segment rynku będzie się silnie rozwijał także w Polsce” – powiedział Karol Jeżewski, Product Manager SEBO Polska.

Targi Interclean to jedna z najbardziej prestiżowych imprez, wśród profesjonalistów z branży usług sprzątania w Europie. Tegoroczna, 24. edycja, przyciągnęła blisko 700 wystawców z ponad 40 krajów. Wiodące firmy z branży producentów urządzeń czyszczących miały do dyspozycji ponad 30 tys. m2 powierzchni wystawienniczej w 11 halach. Wśród nich znaleźli się również przedstawiciele SEBO Stein & Co. Podczas tej edycji targów liczba gości przekroczyła 43 tys. Odwiedzający mogli zapoznać się z najnowszymi technologiami oraz nowoczesnymi urządzeniami, m.in. profesjonalnymi polerkami, odkurzaczami.

Podczas targów firma SEBO – posiadająca 80% udziału w rynku odkurzaczy profesjonalnych w Niemczech – zaprezentowała szeroką ofertę sprzętów do sprzątania przeznaczoną do rynku HoReCa. Wśród gości dużą popularnością cieszyły się urządzenia do szorowania oraz polerowania podłóg.

„Czystość powierzchni wokół nas to już nie tylko zwykły odkurzacz, ale również nowe rozwiązania, nowe technologie, nowe urządzenia. Odpowiadając na potrzeby rynku na tragach prezentowaliśmy jedno z naszych najlepszych urządzeń do profesjonalnego sprzątania i polerowania – odkurzacz Dart 3, który  może być używany nawet w szpitalnych salach operacyjnych, laboratoriach oraz instytutach badawczych, gdzie wymogi sanitarno-epidemiologiczne są najbardziej rygorystyczne” – dodał Karol Jeżewski.

Na stoisku SEBO Stein & Co. Odwiedzający mogli zobaczyć pełną linię urządzeń do profesjonalnego sprzątania, przeznaczoną m.in. do hoteli, szpitali, ośrodków medycznych czy restauracji. Wszystkie zaprezentowane urządzenia cechuje najwyższa jakość wykonania (przystosowana do korzystania w sterylnym środowisku szpitalnym) oraz funkcjonalne rozwiązania zaprojektowane z myślą o użytku profesjonalnym. Wśród zaprezentowanych produktów ogromnym zainteresowaniem cieszyły się przede wszystkim profesjonalne urządzenia do sprzątania z linii Dart. Ze względu na szereg nowoczesnych rozwiązań, m.in. samoczynne dopasowanie położenia pada do powierzchni, 2000 obrotów/min.  podczas polerowania przy szerokości roboczej 30cm, funkcję odkurzania  oraz  zastosowanie 3-stopniowego filtra szpitalnego Anti Allergy Hospital Grade S-Class Filtration – będące obecnie jednymi z najlepszych urządzeń tego typu na rynku.

Dzięki ponad 35-letniemu doświadczeniu w tej specjalistycznej branży, marka SEBO plasuje się wśród liderów producentów profesjonalnych maszyn oraz środków do czyszczenia na świecie. Ponadto ugruntowana pozycja firmy wśród wystawców z całego świata – sprzedaż urządzeń czyszczących przekroczyła liczbę 4 mln sztuk – sprawiła, że stoisko wystawiennicze SEBO cieszyło się ogromnym zainteresowaniem wśród odwiedzających oraz zaowocowało nawiązaniem współpracy handlowej z firmami z sektora B2B.

Główną tematyką międzynarodowych targów ISSA INTERCLEAN są:

Maszyny, akcesoria i narzędzia do czyszczenia i sprzątania

Środki chemiczne do sprzątania, czyszczenia i pielęgnacji

Usługi związane ze sprzątaniem i czyszczeniem

Szczegółowe informacje o produktach SEBO można znaleźć na stronie internetowej  www.sebopolska.pl oraz pod numerem infolinii 0801 009 102.

GlobalBrand