Dom » Wnętrza
SEKRET PERFEKCYJNEJ FIGURY NA ZIMĘ
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Od dawna wiadomo, że jesienna, deszczowa pogoda i coraz krótsze dni sprawiają, że motywacja do ćwiczeń i dbania o zbilansowaną dietę spada. Istnieje jednak perfekcyjne połączenie, które sprawia, że nawet w obliczu nadchodzącej zimy możemy zachować pełnię formy. Sekretem jest mus, który łączy najlepsze cechy zupy i drugiego dania. Jednocześnie sycący i rozgrzewający, lekkostrawny i pożywny, pozwoli nam bez wyrzutów sumienia posilić się o każdej porze dnia. Co więcej, przygotowanie musu z blenderem firmy MPM jest tak szybkie, że możemy dłużej cieszyć się ostatnimi, ciepłymi promieniami słońca.
Już nasze babcie wiedziały, że gęsta, pożywna zupa chroni przed przeziębieniem. Dziś, gdy o gotowaniu wiemy znacznie więcej, ta zasada pozostaje wciąż aktualna. Mając to na uwadze, firma MPM przygotowała produkt, który pozwoli unowocześnić tradycyjne przepisy i przystosować je do dzisiejszych gustów. Blender MBL-03 od MPM to idealne rozwiązanie dla każdego, kto ceni czas i zdrowie. Zachowanie idealnej sylwetki jeszcze nigdy nie było tak proste. Tradycyjne potrawy przemieniają się w nowoczesne, sycące i lekkostrawne posiłki, które oprócz walorów zdrowotnych posiadają tą magiczną moc przywoływania wspomnień z rodzinnego domu. Dzięki stalowej, miksującej nakładce, pospolita zupa jarzynowa może zmienić się w cudowny mus z warzyw, a jesienna, gęsta zupa grzybowa w lekki, puszysty krem, który z pewnością zachęci nasze najmłodsze pociechy. Pojemnik z nożami z nierdzewnej stali pozwoli w łatwy sposób zmienić zwykły obiad w przystępną potrawkę dla maluchów, a funkcja kruszenia lodu z pewnością przypadnie do gustu nieco starszym użytkownikom. Specjalna funkcja „turbo” sprawi, że zamienienie powszedniej zupy w niezwykłe danie trwa jeszcze krócej.
Nie zapominajmy, że równie ważne dla zachowania zdrowej i szczupłej sylwetki jest dostarczanie odpowiedniej ilości witamin. Szczególnie w czasie jesiennego spadku odporności powinniśmy troskliwie o nią zadbać. Dzięki blenderowi od MPM jest to równie proste, co branie tabletek, a o wiele zdrowsze. Przygotowanie pożywnego i bogatego w mikroelementy napoju z warzyw i owoców zajmuje dosłownie chwilę, a jest kolejną tajną bronią w walce o zachowanie na zimę wspaniałej figury. Specjaliści firmy MPM wiedząc o tym, przygotowali również końcówkę do ubijania pian i lekkich sosów, która pozwala kontrolować gęstość ulubionych napojów. Sprawia to, że blender MPM jest doskonałym i kompleksowym urządzeniem, które może towarzyszyć nam w walce o dobrą sylwetkę. Komponując gorące, sycące i lekkie potrawy z pożywnymi i zdrowymi napojami możemy być pewni, że nawet z powodu zimy, zdrowego ciała nie opuści zdrowy duch.
Przykładowe przepisy na świetną, zimową figurę:
MUS Z PORÓW
Porcja dla 6-8 osób
3l wywaru drobiowego
8-10 młodych porów
1 mała śmietana 18%
sól, pieprz ziołowy
Potrzebne sprzęty:
Duży garnek 5l
Durszlak/sitko
Blender MPM MBL-03 z nakładką miksującą
Sposób przygotowania:
Młode pory obrać ze zbyt twardych, ciemnozielonych liści. Jasne liście i białą część porów pokroić w krążki o szerokości 1- 1,5 cm. Po dokładnym umyciu i odcedzeniu, dodać do lekko gotującego się wywaru. Całość gotować do czasu, aż pory zmiękną całkowicie. Wyłączyć ogień i odczekać 10 min aż zupa trochę przestygnie. Zmiksować całość za pomocą blendera MPM na jednolity mus. Po wystudzeniu dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem i powtórnie zmiksować. Podgrzewamy bezpośrednio przed podaniem.
Proponowane dodatki: grzanki, prażone ziarna dyni, prażone orzechy
NAPÓJ Z OWOCÓW
Porcja dla 2 osób
2 dojrzałe pomarańcze
1 banan
garść malin/ truskawek
woda gazowana
Potrzebne sprzęty:
Mały nóż do obierania warzyw i owoców
Blender MPM MBL-03 z nakładką z nierdzewnymi ostrzami oraz nakładką miksującą
Małe sitko (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Banana i pomarańcze umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę 5x5 cm. Maliny lub truskawki dokładnie umyć, a następnie odciąć szypułki. Wszystkie owoce umieścić w pojemniku z nierdzewnymi ostrzami i zmiksować na jednolitą masę. Następnie w zależności od upodobania przecedzić przez sitko lub bezpośrednio dodać wody gazowanej i spienić za pomocą nakładki miksującej.
Proponowane dodatki: kruszony za pomocą blendera MPM lód, syropy smakowe
Nadesłał:
firma MPM
|
Komentarze (0)